Ņemot vērā laika prognozi, "Rīgas namu pārvaldnieks" nākamnedēļ slēgs apkures sezonu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) nākamnedēļ plāno slēgt apkures sezonu, informēja uzņēmumā.

Apkures slēgšanu ieplānots sākt no 26.aprīļa. Lēmums pieņemts balstoties uz ilgtermiņa laika prognozi.

Centrālās apkures atslēgšanu RNP apsaimniekošanā esošajām dzīvojamām mājām iecerēts pabeigt 28.aprīlī.

Jau šodien pēc divu māju pilnvaroto personu iesniegumiem Sarkanajā ielā un Aglonas ielā RNP tām pārtrauca apkuri.

Gadījumā, ja dzīvokļu īpašnieki vēlas noteikt citu apkures intensitātes režīmu, vai arī noteikt citu siltumenerģijas piegādes atslēgšanas datumu, tiem jāpieņem attiecīgs kopības lēmums vai jāievēl pilnvarotā persona un jāinformē RNP.

Dzīvokļu īpašnieku kopība var lemt arī par mūsdienīgu apkures sistēmas dežūrrežīma iestatīšanu gada silto mēnešu periodam, piemēram, ja pavasara mēnešos gaisa temperatūra ilgstoši nokrītas zem +5 grādiem, apkures sistēma automātiski ieslēdzas.

Noslēdzoties apkures sezonai, sākas radiatoru un vannas istabas dvieļu žāvētāju nomaiņas periods. Nomaiņu nedrīkst veikt patvaļīgi, lai netiktu nodarīts kaitējums mājas kopējai siltumsistēmai.

Apkures sezona tika sākta pērn 15.septembrī, kad RNP paziņoja, ka plāno pieslēgt apkuri pirmajai uzņēmuma apsaimniekotajai daudzdzīvokļu ēkai. Savukārt centralizēta apkures pieslēgšana sākās vēlāk.

2020./2021.gada apkures sezona tika sākta 11.septembrī un slēgta 5.maijā.

TVNET jau ziņoja, ka RNP 2020.gadā strādāja ar 4,6 miljoni eiro zaudējumiem. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 13% un bija 55,6 miljoni eiro.

RNP apgrozījuma samazinājums par 8,4 miljoniem eiro esot saistīts ar ieņēmumu no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas samazinājuma.

Savukārt zaudējumu apjoma pieaugumu ietekmēja uzkrājumu metodikas pārskatīšana šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu