Lokdauns Šanhajā: vēl stingrāk uzraudzīs Covid-19 ierobežojumu ievērošanu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas pilsētā Šanhajā trīs nedēļas ir spēkā stingrs lokdauns, jo tur strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu. Tagad paziņots, ka tikšot ieviesti vēl stingrāki mēri, piemēram, elektronisko signalizāciju uzstādīšana, lai inficētie nevarētu pamest karantīnas vietu, un iedzīvotāju evakuācija no dzīvesvietām, lai tās dezinficētu, vēsta raidorganizācija BBC.

Šonedēļ vairākiem simtiem cilvēku nācās uz laiku atstāt savas mājas, lai par Covid-19 perēkļiem uzskatītās ēkas varētu dezinficēt.

Šanhajas domes amatpersonas norādījušas, ka visiem inficētajiem un viņu kontaktpersonām karantīna būs jāpavada valdības uzturētā centrā.

Pilsētas rajonos, kur saslimšanas rādītāji ir visaugstākie, pasākumi ir stingrāki nekā citviet. Šādu rajonu iedzīvotāji līdz šim sūdzējušies par grūtībām tikt pie pārtikas, jo nākas iztikt ar valdības izdalītajām pārtikas pakām. Lokdauna pagarināšana pārslogojusi piegādes pakalpojumu sniedzējus, pārtikas veikalu piegādes sistēmas un pat valdības īstenotās pārtikas piegādes.

"The Guardian" ziņo, ka īsi pirms jaunākā paziņojuma tika izziņoti vairāki Covid-19 apkarošanas pasākumi: testēšanās reizi dienā, pārvietošanās ierobežošana līdz minimumam, kā arī pastiprināta inficēto iedzīvotāju pārvešana uz karantīnas centriem. 

Šanhaja pieturas pie "nulles kovida" stratēģijas, proti, pilnībā iznīdēt Covid-19, nevis censties sadzīvot ar to, kā to dara vairums pasaules valstu. 

Jaunais Covid-19 uzliesmojums Šanhajā sāka uzņemt apgriezienus marta beigās. Kopš tā laika oficiāli ziņots par vairāk nekā 400 000 inficēšanās un 36 nāves gadījumiem - visi reģistrēti pēdējo piecu dienu laikā. Ķīnas amatpersonas apgalvo, ka gandrīz visi mirušie esot bijuši gados veci, nevakcinēti un ar hroniskām veselības problēmām. 

Piektdien Šanhajas atbildīgās iestādes ziņoja par 15 698 asimptomātiskiem inficēšanās gadījumiem, savukārt simptomātiska inficēšanās bijusi 1931 cilvēkam. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu