Krievijā aizdegusies naftas bāze

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas pilsētā Brjanskā, kas atrodas apmēram 100 kilometru no Ukrainas robežas, naktī uz pirmdienu izcēlies ugunsgrēks naftas bāzē, ziņo Krievijas mediji, atsaucoties uz Krievijas Ārkārtējo situāciju ministriju.

Arī neatkarīgais Ukrainas mediju izdevums "Euromaidan Press" ziņo, ka Brjanskā notikuši sprādzieni, norādot, ka tajos varētu būt cietis cauruļvads "Družba", pa kuru tiek transportēta nafta no Krievijas uz Eiropu.

Informāciju par ugunsgrēku naftas bāzē ministrijas Brjanskas apgabala pārvalde saņēmusi divos naktī.

Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz Brjanskas apgabala administrāciju, vēsta, ka deg naftas bāzes rezervuāri.

Vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņo, ka no naftas bāzes bijuši dzirdami sprādzieni, bet pēc tam sācies ugunsgrēks.

Mediji arī vēsta, ka no naftas bāzes apkārtnes tiek evakuēti iedzīvotāji.

Žurnālists Aleksandrs Buņins tviterī ziņo, ka pēc vairākiem sprādzieniem aizdegušies divas degvielas rezervuāri armijas daļā Maskavas prospektā un naftas pārstrādes rūpnīcā "Selmash".

Krievija ar oficiālu paziņojumu vēl nav nākusi klajās.

"Krievijas mediji ziņo, ka uzsprāgusi naftas bāze "Družba". Tā var būt daļa no cauruļvada "Družba", kas transportē naftu no Krievijas uz Eiropu caur Ukrainu un Baltkrieviju. Oficiālu komentāru vēl nav," ziņo "Euromaidan Press".

Jau ziņots, ka 1.aprīlī aizdegās naftas bāze Krievijas pilsētā Belgorodā, kas atrodas netālu no Ukrainas robežas.

Toreiz Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs apgalvoja, ka divi Ukrainas helikopteri zemā augstumā ielidojuši Krievijas teritorijā un apšaudījuši uzņēmumam "Rosņeftj" piederošo naftas bāzi.

Savukārt Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Oleksandrs Motuzjaniks norādīja, ka Ukraina pret Krievijas agresiju aizstāvas savā teritorijā un tai nav jābūt atbildīgai par notikumiem, kas norisinās Krievijas teritorijā.

Ziņu, ka ugunsgrēks Brjanskā būtu saistīts ar Krievijas uzsākto karadarbību Ukrainā, pagaidām nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu