Stradiņa slimnīcā neplāno atcelt epidemioloģiskās drošības pasākumus; pacientu apmeklējumi nav atļauti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Lai arī saslimstība ar Covid-19 pakāpeniski mazinās, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) pagaidām nav plānots atcelt epidemioloģiskās drošības pasākumus, turklāt joprojām pacientu apmeklējumi nav atļauti, pastāstīja PSKUS sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Mileiko.

Viņa informēja, ka slimnīcā ārstējas pacienti pēc smagām operācijām, ar ļoti nopietniem veselības sarežģījumiem, tādēļ ir jābūt īpaši apdomīgiem un piesardzīgiem attiecībā uz pacientu apmeklējumiem, kas vēl nav atļauti.

"Tāpat jāņem vērā arī Latvijā pieaugošā gripas izplatība. Jāuzsver, ka ir izņēmuma gadījumi, kad pacienta veselības stāvoklis ir ļoti smags, tad, vienojoties ar ārstējošo ārstu, tuviniekam pacienta apciemojums ir iespējams," skaidroja Mileiko.

Arī pacientu plūsmas slimnīcā tiek kontrolētas - visi infekciozie pacienti atrodas izolācijas palātās, nodalīti no pārējo pacientu plūsmas.

Patlaban pacietiem, stājoties stacionārā akūtā vai plānveida kārtā, tiek veikti Covid-19 testi, taču PSKUS seko līdzi aktuālajai epidemioloģiskajai situācijai un, iespējams, drīz testēšanas nepieciešamība varētu tikt pārskatīta, norādīja Mileiko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu