Latvijas Ārstu biedrības valdē iecelts radiologs Platkājis un ķirurgs Ģīlis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valdē iecelts radiologs Ardis Platkājis un ķirurgs Valdis Ģīlis, liecina "Firmas.lv" dati.

Abi iecelti amatos šī gada 26.aprīlī un nākuši kardiologa Gustava Latkovska un Tuberkulozes un plaušu ārstu asociācijas vadītāja, pneimonologa Alvila Krama vietā, kuri savukārt februārī pameta LĀB valdi.

Pēdējo mēnešu laikā organizācijas valdi dažādu apstākļu dēļ pametuši vairāki tās locekļi, to skaitā Jānis Eglītis, Kārlis Rācenis, viceprezidents Roberts Fūrmanis.

Organizācijas viceprezidents, nefrologs Māris Pļaviņš, komentējot to cilvēku skaitu, kas pametuši biedrības valdi, bija sacījis, ka bažas par LĀB prestižu ir atsevišķu cilvēku spekulācijas, un darbs biedrības valdē prasa daudz laika, tas ir smags un sarežģīts, turklāt netiek apmaksāts, tāpēc ne visi var šo slodzi izturēt.

Viņaprāt, četri no 3200 biedriem, kas pametuši valdi, ne matemātiski, ne pēc būtības nav daudz, un tikai katrs pats var runāt par savu motivāciju iestāties vai pamest kādu organizāciju.

Informācija portālā "Firmas.lv" liecina, ka pašlaik LĀB valdē ir LĀB prezidente Ilze Aizsiniece, LĀB viceprezidents, nefrologs Māris Pļaviņš, kā arī infektoloģe, hepatoloģe Angelika Krūmiņa, žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis, torakālais ķirurgs Jāzeps Baško, neiroloģe, algoloģe Valentīna Berga, veselības aprūpes vadības ārsts Dzintars Mozgis, ķirurgs Viesturs Boka, valsts emeritētais zinātnieks Vilnis Dzērve-Tāluts, Latvijas ārstu rehabilitologu asociācijas prezidente Anda Nulle un Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas viceprezidente Dace Matule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu