Labākās Igaunijas pieturvietas ģimenēm ar bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto/ Virgo Haan

Mierīgais dzīves ritms un neskartās dabas vilinājums Igauniju padara par ideālu vietu atpūtai kopā ar ģimeni. Igaunijas pilsētās nekad nav steigas, savukārt laukos bērniem pieejamas dažādas drošas un vienlaikus aizraujošas izklaides iespējas. Mazie ceļotāji var kāpelēt un šūpoties tematiskajā parkā, apmeklēt kādu atpūtas centru, interaktīvo muzeju vai bērniem draudzīgu kafejnīcu. Turklāt to visu var paspēt vienā nedēļas nogalē!

Ja jūsu ģimene ir aktīvās atpūtas cienītāji, apmeklējiet kādu no atrakciju parkiem. Pavisam netālu no Pērnavas atrodas slavenās grāmatas varones Lotes zeme.

Lotes zeme.
Lotes zeme. Foto: Publicitātes foto

Tuvāk Tallinai, Kurtnas ciemā, jūs gaidīs atpūta ar baseiniem, kartingu, kvadracikliem, rotaļu mājām, un daudz ko citu – Vembu-Tembu zeme. Bet vien 30 km no Tartu nokļūsiet Vudilā, kur varēsiet laivot ezerā, laisties pa trubām, lēkāt batutos, un kopīgi baudīt vasaru.

Mazajiem autovadītājiem vairākās Igaunijas vietās pieejamas satiksmes pilsētiņas, no kurām visizglītojošākā ir netālu no Veru (Võru) pilsētas esošajā Lielceļu muzejā.

Laitses Rallija parks.
Laitses Rallija parks. Foto: Publicitātes foto/ Joosep Martinson

Starp Tallinnu un Hāpsalu, 28 ha plašā teritorijā, atrodas Laitses Rallija parks. Bet tiem, kas ceļo Austrumigaunijā, noteikti jādodas uz degakmens pelnu kalniem Kivieli (Kiviõli), kur vasarā un ziemā darbojas aizraujošs piedzīvojumu parks "Kiviõli“ ar tarzānu un autotrasēm dažādiem vecumiem.

Pavisam netālu no tā, Kohtla-Jervē (Kohtla-Järve) atrodas Igaunijas Raktuvju muzejs, kurā pazemes ejas atklās pelnu kalnu noslēpumu.

Igaunija tiek uzskatīta par muzejiem visbagātāko valsti Eiropā uz iedzīvotāju skaitu, un daudzi no tiem domājuši par ģimenēm. Tartu atrodas zinātnes centrs AHHAA, kas gan piedāvā aizraujošas nodarbības, piedzīvojumus un noderīgas iemaņas, gan dod iespēju patīkamai laika pavadīšanai.

AHHAA centrs.
AHHAA centrs. Foto: Publicitātes foto/ Virgo Haan

Ja esat Tallinā, un vēlaties izpētīt visu par kuģiem un jūru, dodieties uz Hidroplānu ostu, un Jūras muzeju Tallinas nocietinājumu tornī "Paks Margareeta“.

Jūras muzejs.
Jūras muzejs. Foto: Publicitātes foto

Tiem, kurus aizrauj mehānika un atklāšanas prieks, noteikti jāapmeklē PROTO atklāšanas rūpnīca. Bet, ja vēlaties uzzināt, kā darbojas cilvēka ķermenis, aizejiet uz Veselības muzeju.

Ja jūs interesē vēsture un senatne, apciemojiet kādu no viduslaiku pilīm – Kuresārē, Hāpsalā vai Narvā, kurās ir jaunas un aizraujošas ekspozīcijas.

Esot Hījumā salā izmantojiet iespēju iegādāties 10 visas salas izklaides vietu biļetes par 1 cenu, un sāciet ar sešos stāvos ierīkoto piedzīvojumu centru "Tuuletorn“ Hījumā dienvidos!

Piedzīvojumu centrs "Tuuletorn".
Piedzīvojumu centrs "Tuuletorn". Foto: Publicitātes foto/ Ivo Panasyk

Ģimenēm, kas vislabprātāk pavada brīvdienas relaksējoties, ir iespēja izvēlēties īpašus SPA piedāvājumus. Viens no daudzveidīgiem ūdensparkiem atrodas pie Tallinas, Vīmsi (Viimsi) – "Atlantis H20 Aquapark“. "Georg Otsa Spa“ ir īpaši relaksējoša vieta visai ģimenei Sāremā, Kuresārē.

Pērnava ir Igaunijas vasaras un spa galvaspilsēta – lielisku baseinu kompleksu šeit ir vesela rinda. Ar bērniem noteikti vērts pakavēties akvaparkā "Tervise Paradiis“.

  • Lai iedvesmotos ceļojumam uz Igauniju, šeit vari atklāt interesantākās vietas, ko apmeklēt ar ģimeni, bet te uzskaitītas TOP11 vasaras aktivitātes ģimenēm ar bērniem.
Foto: Publicitātes attēls

Raksts tapis sadarbībā ar Visit Estonia.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu