Marsa helikopters nofotografējis apokaliptisku ainu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA/JPL-Caltech

Marsa helikopters “Ingenuity” lidojuma laikā uzņēmis visai apokaliptisku ainu – pats savu nolaišanās aprīkojumu, proti, izlietoto izpletni un citas detaļas, kas palīdzēja helikopteram un zondei veiksmīgi nokļūt uz Sarkanās planētas.

Bezprecedenta attēli, kas nedaudz atgādina kadru no zinātniskās fantastikas filmas, uzņemti helikoptera 19. lidojuma laikā 26. aprīlī. Tajos redzama detaļa, kas aizsargāja zondi “Perseverance” un helikopteru nolaišanās laikā 2021. gada 18. februārī, kā arī nolaišanās izpletnis, vēstīts NASA paziņojumā.

NASA zinātnieki cer, ka šie attēli palīdzēs labāk saprast, kā zonde un helikopters pārdzīvoja nolaišanos, lai varētu šo procesu uzlabot. Plānots, ka nākotnes misijās izdosies savākt Marsa iežu paraugus, kurus būs savākusi zonde “Perseverance”, un nogādāt tos uz Zemes.

Foto: NASA/JPL-Caltech

Attēli tika uzņemti no aptuveni 8 metru augstuma, 159 sekundes ilgā lidojuma laikā.

“Lai uzņemtu šos attēlus, helikopteram bija jāveic daudzi manevri,” teica galvenais helikoptera pilots Hovards Grips.

Marsa helikopters nu jau kopumā gaisā ir pavadījis 49 minūtes, nolidojot 6,2 kilometrus. Galvenais misijas mērķis – meklēt dzīvības pazīmes, kas, iespējams, reiz eksistējusi uz Marsa, kad uz tā bija šķidrs ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu