Drošībā nogādātas vairāk nekā 1500 Ukrainas bēgļu ģimenes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Divu mēnešu laikā, kopš pasauli satricinājis Krievijas iebrukums Ukrainā, biedrība “Tavi draugi” ar brīvprātīgo šoferu palīdzību drošībā nogādājusi vairāk nekā 1500 ukraiņu bēgļu ģimenes. Tas īstenots, pateicoties plašam iedzīvotāju atbalstam, kas atsaukušies aicinājumam palīdzēt visdažādākajos veidos. Biedrība aicina turpināt ziedot un iesaistīties Ukrainas iedzīvotāju un bēgļu atbalstam, jo palīdzības apjomiem ir tendence sarukt.

Biedrības “Tavi draugi” atvērtajā humānās palīdzības punktā Rīgā, Ventspils ielā 50, pirmās nepieciešamības un citas

saziedotās preces kopumā izsniegtas jau vairāk nekā 7000 apmeklētājiem. Ik dienu palīdzības punktā vēršas vairāk nekā 200 ukraiņu, darbojas vairāk nekā 50 brīvprātīgie,

kuri gan palīdz atrast nepieciešamās preces, gan šķiro iedzīvotāju ziedojumus, gan pako saziedotos līdzekļus nogādāšanai Ukrainā. Brīvprātīgo darba un ikdienas procesu koordinēšanu nodrošina vairāk nekā 20 brīvprātīgie, kuri nepaguruši darbojas jau vairāk nekā divus mēnešus.

Palīdzības organizēšanas ietvaros norit arī humānās palīdzības kravu transportēšana no Latvijas uz Poliju un Ukrainu.

Divu mēnešu laikā Ukrainā nogādātas vairāk nekā 400 humānās palīdzības kravas, kuru transportēšanas misijā iesaistījušies vairāk nekā 700 brīvprātīgo šoferu ar saviem auto, dodoties ceļā maršrutā Latvija-Polija-Ukraina-Latvija. Ik dienu ar biedrības organizēto palīdzību Ukrainu sasniedz aptuveni četras humānās palīdzības kravas.

Kā stāsta biedrības “Tavi draugi” dibinātājs Ulvis Noviks, atbalstītāju, ziedotāju un brīvprātīgo saraksts ir garš, vairāki tūkstoši, un viņš ir pateicīgs ikvienam, kas kopš pirmās dienas, kad Krievija sāka karu Ukrainā, Ventspils ielas angārā koordinē ikdienas darbu, atbild uz ukraiņu jautājumiem, meklē risinājumus viņu problēmām, organizē un koordinē palīdzības sniegšanu, kravu sūtīšanu, pieņem un nodod ziedojumus, pabaro brīvprātīgos, kā arī katram, kurš ik dienu šķiro, pako un kārto saziedotās lietas.

“Palīdzības sniegšanā iesaistījušies cilvēki ir brīvprātīgie, kas ziedo savu brīvo laiku, palīdzot organizēt darbu noliktavā vai attālināti. Cilvēki iesaistās dažādos procesos, sākot no ziedojumu pieņemšanas un šķirošanas, līdz pat palīdzības nogādāšanai Ukrainā. Trūkst vārdu, lai pateiktos visiem kopā un katram atsevišķi,” piebilst U. Noviks.

Viņš arī atgādina, ka

“diemžēl nekas vēl nav beidzies – palīdzība cietušajiem būs vajadzīga arī turpmāk gan Latvijā, gan Ukrainā, tādēļ aicinām atsaukties uzņēmīgus cilvēkus, kuri ir gatavi ziedot laiku, zināšanas, iemaņas, naudas līdzekļus, spēku un darba rokas – ikviens vismazākais atbalsts veido ievērojamu kopējo devumu. Biedrībā saņemam vairāk nekā 100 telefona zvanus dienā no cilvēkiem, kam nepieciešama dažāda veida palīdzība, tāpēc aicinām turpināt sniegt atbalstu ukraiņiem Latvijā un Ukrainā”.

Vairāk informācijas par palīdzības iespējām atrodama biedrības interneta vietnē www.tavidraugi.lv

Par biedrību “Tavi draugi”: Biedrība “Tavi draugi” dibināta 2013. gadā. Šobrīd biedrība ar Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) atbalstu un piešķirto finansējumu, īsteno projektu “Koordinēts humānais atbalsts Ukrainas iedzīvotājiem”, kura ietvaros nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Biedrības mērķi ir sniegt un koordinēt palīdzības sniegšanu, konsultēt cilvēkus, kas nonākuši problēmās, atbalstīt gan Latvijas iedzīvotājus, gan jebkuru citu valstu pilsoņus, kuriem tas nepieciešams. Līdz šim jau ieguldīts liels darbs un resursi, lai izveidotu pašreiz jau esošo darbības bāzes vietu Ventspils ielā 50. Pašreizējie biedrības mērķi ir nostiprināt, uzlabot un turpināt attīstīt jau iesākto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu