KNAB sācis 18 administratīvā pārkāpuma procesus par partiju gada pārskatu neiesniegšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saņēmis 46 politisko partiju 2021. gada pārskatus, kas partijām bija jāiesniedz līdz likumā noteiktajam termiņam – 31. martam. Vienlaikus KNAB sācis 18 administratīvā pārkāpuma procesus par politisko partiju gada pārskatu neiesniegšanu likumā noteiktajā termiņā vai kārtībā.

Divas politiskās partijas pēc saņemtā KNAB lēmuma par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu novērsa pārkāpumu un iesniedza gada pārskatu. Tāpat divas politiskās partijas nav ievērojušas likumā noteikto gada pārskata iesniegšanas kārtību, kas paredz nepieciešamās informācijas ievietošanu Elektronisko datu ievades sistēmā.

KNAB likumā noteiktajā termiņā un kārtībā līdz maija sākumam nav saņēmis 16 politisko partiju 2021. gada pārskatus: “Alternative”, “Apvienība Iedzīvotāji”, “Atmoda”, “Atmoda Latvijai”, “Brīvai Stiprai Latvijai”, “Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām”, “Krimuldas novada partija”, “Kristīgi Progresīvā Partija”, “Latvija Pirmajā Vietā”, “Latvijas Atdzimšanas partija”, “Likums.Atbildība.Kārtība”, “Mūsu partija”, “Rīcības partija”, “Ropažu komanda”, “Sadarbība” un “Vienoti Latvijai”.

KNAB atgādina, ka saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu gada pārskatu neiesniegušajām partijām var draudēt to darbības apturēšana vai izbeigšana. Visi politisko partiju iesniegtie 2021. gada pārskati pieejami KNAB tīmekļvietnē un oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu