Cik bieži jābaro suns? Atbilde tevi varētu pārsteigt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Katrs suns ir atšķirīgs, tāpēc arī tā uzturs un barošanas biežums varētu atšķirties atkarībā no mīluļa šķirnes, lieluma, vecuma un veselības stāvokļa.

Viens no galvenajiem jautājumiem ir, cik bieži suns ir jābaro. Jaunā pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “GeroScience”, zinātnieki aptvēruši informāciju par vairāk nekā 10 tūkstošiem suņu. Pētījumā sniegts ieskats saiknē starp barošanas biežumu un mīluļa veselību.

Kā vēstīts pētījumā, pieauguši suņi, kas tiek baroti vienu reizi dienā, uzrāda ievērojami labākus rezultātus dažādos veselības aspektos nekā tie suņi, kuri tiek baroti vairākas reizes dienā.

“Mēs atklājām, ka suņiem, kuri tiek baroti reizi dienā, ir zemāki vidējie rādītāji kognitīvo disfunkciju skalā un zemāka iespēja iedzīvoties kuņģa zarnu trakta, zobu, ortopēdiskajās, nieru/urīnpūšļa un aknu/aizkuņģa dziedzera kaitēs,” raksta pētnieki.

Tiesa, tagad nevajadzētu skriet un strauji mainīt sava mīluļa ēšanas plānu, jo nepieciešami vēl tālāki pētījumi, lai rezultātus apstiprinātu. Pētījuma rezultāti ir arī diezgan liels pārsteigums pašiem zinātniekiem.

“Mēs nepavisam nebijām pārliecināti, ka ieraudzīsim kādu atšķirību suņu veselības stāvoklī barošanas biežuma dēļ,” teica pētījuma vecākā autore Ketlīna Kerra.

Pētniekiem gan pagaidām nav skaidrs, kāpēc tā ir. Viņi saka, ka pētījuma rezultāti parāda tikai saikni, nevis cēloņsakarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu