Staķis: Rīgā pieaugs sociālo pabalstu pieprasītāju skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīga gatavojas sociālo pabalstu pieprasītāju skaita ievērojamam pieaugumam, šorīt TV3 atzina Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Politiķis stāstīja, ka jau tagad esot jūtams, ka pabalstus sāk pieprasīt tie, kuriem tie jau pienācās, bet kuri kaut kādu iemeslu dēļ līdz šim uz tiem nepieteicās.

Tāpat galvaspilsētas rēķinās, ka atbalsts varētu būt nepieciešams Rīgā dzīvojošajiem Krievijas pensionāriem, kuriem Krievija sāks pensijas izmaksāt rubļos, kura pirktspēja ir būtiski kritusies, attiecīgi var būt nepieciešama palīdzība.

Savukārt mājokļu pabalstu jomā Staķis lēš, ka to pieprasījumu skaits varētu augt par 70%. Līdz šim galvaspilsētā dažādus pabalstus saņēmuši 18 000 iedzīvotāju, no tiem 8500 saņēma mājokļu pabalstus.

Staķis atzina, ka daudzi samaksāt energorēķinus nevarēs, lai arī saņems atbalstu, un "te būs jānāk pretī pakalpojumu sniedzējiem".

Runājot par citu aktualitāti - 9.maija norisēm Rīgā, Staķis atzina, ka pašvaldība rēķinās, ka iedzīvotāji ies un noliks ziedos pie pieminekļa Pārdaugavā, kas nav aizliegts, bet nekādi pasākumi nenotiks.

Drošības pasākumu plānu šai dienai izstrādā Valsts policija. Staķis domā, ka šie pasākumi būs līdzīgi tiem, kādi tie bija iepriekšējos divos gados, kad policija organizēja cilvēku plūsmas, lai nenotiktu pulcēšanās.

Provokācijas ir iespējamas, atzina Staķis, kurš gan domā, ka tām nevajadzētu notikt.

Staķis pats šajā dienā piedalīsies akcijā, kad atvērs logu, ieturēs klusuma brīdi un tad nodziedās Latvijas un Ukrainas himnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu