Zelenskis uzaicinājis Vācijas kancleru 9.maijā apmeklēt Kijivu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SERGEY DOLZHENKO

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzaicinājis Vācijas kancleru Olafu Šolcu 9.maijā apmeklēt Kijivu.

Zelenskis, ar video starpniecību piedaloties analītiskā centra "Chatham House" rīkotā pasākumā, sacīja, ka Šolcs varētu "spert ļoti spēcīgu politisku soli" un pirmdien ierasties Kijivā.

Ukrainas prezidents norādīja, ka ielūgums ir spēkā jau labu laiku.

Krievijā 9.maijā tiek svinēta Padomju Savienības uzvara pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā un Maskavā parasti notiek militārā parāde.

Vācijas valdība ceturtdien paziņoja, ka Kijivu vispirms apmeklēs Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka, bet sīkāk nepaskaidroja.

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers bija plānojis aprīļa vidū apmeklēt Kijivu kopā ar Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu vadītājiem, bet neilgi pirms tam viņam vizīte tika atteikta.

Šteinmeiers ir bijušais Vācijas ārlietu ministrs, un, sākoties atkārtotajam Krievijas iebrukumam Ukrainā, skaļāk izskanēja pārmetumi par viņa gadiem īstenoto iecietīgo politiku pret Maskavu.

Šolcs, kuram Zelenskis pārmetis nepietiekamu atbalstu Ukrainai, līdz šim ir vairākkārt noraidījis ielūgumus no Kijivas, norādot, ka noraidošā attieksme pret Vācijas prezidentu atturējusi viņu doties uz Ukrainu.

Taču ceturtdien Vācijas prezidenta birojs paziņoja, ka Šteinmeiers un Zelenskis telefonsarunā ir atrisinājuši domstarpības par iespējamo vizīti Kijivā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu