Sprādzienā Havanas viesnīcā 25 bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpics

Kubas galvaspilsētā Havanā piektdien notikušajā sprādzienā pieczvaigžņu viesnīcā "Saratoga Hotel" gājuši bojā 25 cilvēki, sestdien ziņo Kubas televīzija.

Glābēji turpina pārmeklēt sprādzienā izpostītos ēkas apakšējos stāvus un pagrabu. Saskaņā ar Veselības ministrijas Slimīcu dienesta informāciju eksplozijā cietuši vismaz 74 cilvēki, bet Kubas prezidenta Migela Diasa-Kanela ieraksts tviterī liecina, ka viņu skaitā ir 15 bērni.

Prezidents apmeklējis nelaimes vietu un apciemojis cietušos slimnīcā. Pēc viņa teiktā, sprādziens acīmredzot saistīts ar gāzes noplūdi.

Viņš izteicis atzinību Kubas dienestiem par operatīvo iesaistīšanos glābšanas darbos un sabiedrībai par lielo atsaucību un gatavību ziedot asinis cietušajiem.

Deviņpadsmitajā gadsimtā celtajā ēkā Havanas vecpilsētā tika veikta renovācija un tās atkalatvēršana bija plānota nākamajā otrdienā, tāpēc sprādziena brīdī viesnīcā viesu nebija - tur atradās tikai darbinieki, bet Kubas televīzija norāda, ka gājis bojā arī kāds spāņu tūrists.

Sprādzienā sagruvusi liela daļa viesnīcas fasādes, izpostīti pirmie četri stāvi, izbirušas logu rūtis, iznīcinātas pie ēkas novietotās automašīnas, un sagruvis tuvējās baptistu baznīcas kupols.

Viesnīca pieder Kubas valsts kompānijai "Gaviota". Kā paziņojis tās pārstāvis, sprādziens noticis gāzes tvertnes uzpildes laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu