Rundāles pils franču dārzā notiks pavasara stādu tirgus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Šodien Rundāles pils muzeja franču dārzā notiks ikgadējais pavasara stādu tirgus, kurā dārza mīļotāji varēs iegādāties savam dārzam piemērotākos puķu, dārzeņu un garšaugu stādus, kā arī izbaudīt pastaigu pils dārzā, informēja Rundāles pilī.

Tirdziņā būs pieejams viengadīgo un daudzgadīgo puķu klāsts, tostarp sīpolpuķes, atraitnītes, petūnijas, rozes, peonijas, īrisi un lilijas. Tāpat piedāvājumā būs ap 70 vīnogu šķirņu stādi, augļu koku, ogulāju un zemeņu stādi, kā arī dekoratīvo lapu un skuju koku un krūmu stādi. Varēs iegādāties arī klūgu pinuma un skalu grozus.

Muzejā informēja, ka tirgus laikā Rundāles pils dārzā darbosies stādu uzglabāšanas vieta, lai apmeklētāji bez steigas varētu dārzā aplūkot pavasara ziedus un košumkrūmus, kā arī uzkavēties kafejnīcā, kas darbosies Piknika laukumā pie Dārznieka mājas.

Pavasara stādu tirgus Rundāles pilī tiek organizēts, lai popularizētu franču dārzu un dārzu kultūru Latvijā, vienlaikus atbalstot stādu audzētājus un dārza preču tirgotājus.

Lai apmeklētu tirdziņu, ir jāiegādājas franču dārza ieejas biļete - to var izdarīt iepriekšpārdošanā Rundāles pils muzeja mājaslapā vai arī uz vietas biļešu terminālī vai Rundāles pils kasēs Staļļu ēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu