Krievijas medijā uz brīdi bijuši lasāmi karu nosodoši un Putinu kritizējoši raksti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas tīmekļa medijā “Lenta.ru” pirmdienas rītā kādu laiku bija lasāmi vairāki Krievijas iebrukumu Ukrainā nosodoši un Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu kritizējoši raksti, ziņo Krievijas medijs “Mediazona”.

Notikušais bijis vairāku “Lenta.ru” darbinieku īstenota protesta akcija.

Pēc kāda laika visi karu un Kremli kritizējošie raksti no vietnes izņemti. Tomēr “Lenta.ru” pirmdienas rīta galvenās lapas kopija saglabāta un aplūkojama tīmekļa arhīvā.

Šorīt “Lenta.ru” bija lasāmi raksti ar tādiem virsrakstiem kā “Putins sācis vienu no asiņainākajiem 21.gadsimta kariem”, “Putins pārvērties par nožēlojamu diktatoru un paranoiķi”, “Ar karu labāk noslēpt ekonomikas neveiksmes. Putinam jāaiziet. Viņš sācis bezjēdzīgu karu un ved Krieviju bezdibenī”.

Visi šie raksti sakās ar paziņojumu, ka šis materiāls nav saskaņots ar medija vadību.

Atbildību par šo rakstu ievietošanu “Lenta.ru” uzņēmušies sadaļu “Ekonomika” un “dzīves vide” darbinieki Jegors Poļakovs un Aleksandra Mirošņikova.

2014.gada martā "Lenta.ru” īpašnieki no amata atbrīvoja toreizējo medija galveno redaktori Gaļinu Timčenko. Protestējot pret viņas atbrīvošanu, no darba aizgāja arī daļa “Lenta.ru” redakcijas. Timčenko ar domubiedriem vēlāk izveidoja mediju “Meduza”, kas bāzējas Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu