Policija salūta šaušanu 9. maijā traktē kā necieņu pret Ukrainu; uguņotājiem piemēros sodu līdz 1400 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Salūts. Ilustratīvs attēls.
Salūts. Ilustratīvs attēls. Foto: M.Moira/Shutterstock

Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienā - 9. maijā - Latvijā ir spēkā pirothenikas izmantošanas aizliegums, bet Valsts policija (VP) ir konstatējusi, ka šis aizliegums tiek pārkāpts. Likumsargi brīdina, ka uguņotājiem piemēros sodu līdz 1400 eiro.

Jau vēstīts, ka Saeima 7. aprīlī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienas noteikšanu", kas paredz par Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienu noteikt šī gada 9. maiju. Šajā dienā ne tikai pie publisko personu ēkām, privāto tiesību juridisko personu un personu apvienību ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām jānovieto Latvijas valsts karogs sēru noformējumā, bet arī likumā noteikts pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas aizliegums 2022. gada 9. maijā un 10. maijā. Likums spēku zaudēs šogad, 11. maijā.

"Konstatēts, ka šobrīd dažās vietās Rīgā tiek šauts salūts, ko policija šajā sēru dienā traktē kā klaju ignoranci un necieņu pret Ukrainu. Policija ir pārorientējusi atsevišķus spēkus arī mikrorajonos," teikts VP paziņojumā tviterī.

Par šādām darbībām fiziskai personai ir piemērojams sods līdz 350 eiro, bet juridiskai līdz 1400 eiro. "Un šajā gadījumā sods būs bargākais," brīdina VP.

Konstatējot pirotehnikas izmantošanas pārkāpumus vai citus likumpārkāpumus savā mikrorajonā, VP aicina nekavējoties ziņot, zvanot 110, lai uzreiz var informāciju nodot tuvākajai ekipāžai.

Kā novēroja portāls TVNET - lai gan šī gada 9. un 10. maijā ir spēkā uguņošanas aizliegums, cilvēki tāpat pirmdienas vakarā Rīgā lietoja pirotehniskos izstrādājumus.

Arī vairāki sociālo tīklu lietotāji ziņo, ka pirotehnikas aizliegums tiek pārkāpts. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu