NEPLP un policijai uzdod koriģēt priekšlikumus papildu pilnvarām cīņā pret pirātiskā mediju satura izplatītājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Valsts policijai (VP) uzdots koriģēt likumprojektu pakotni, kas paredzēs papildu pilnvaras cīņā pret pirātiskā mediju satura izplatītājiem, otrdien nolēma Saeimas Juridiskās komisijas deputāti.

Pretenzijas pret izstrādātajiem grozījumiem Krimināllikumā, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā un Elektronisko sakaru likumā bija Tieslietu ministrijas (TM) un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvjiem.

Plānots, ka likumprojektu pakotni koriģēs līdz nākamās nedēļas beigām, lai to pēc divām nedēļām varētu atkārtoti skatīt Juridiskajā komisijā. Grafiks saplānots tā, lai grozījumus varētu pieņemt vēl šā gada Saeimas pavasara sesijā. NEPLP un VP pārstāvji komisijas sēdē norādīja, ka grozījumus būtu ļoti svarīgi pieņemt pēc iespējas drīzāk, lai cīnītos ar nelegālā satura piedāvātājiem.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš sēdes laikā skaidroja, ka grozījumi nepieciešami, ņemot vērā, ka pašreizējās normas regulējumā nedod iespēju pilnvērtīgai cīņai pret personām, kas uzstāda un pārdod nelegāla satura patērēšanai paredzētas iekārtas, tostarp tādā veidā ļaujot cilvēkiem Latvijā apiet normas, kas aizliedz skatīties arī Krievijas propagandas kanālus.

Āboliņš uzsvēra, ka grozījumi īpaši vērsti pret tādām personām, kas tirgo un uzstāda šādas nelegālas iekārtas, nevis pret gala patērētājiem. Gala patērētāju pārkāpumu kontrolēšanai jau ir spēkā nesen Saeimā noteiktais regulējums, par kura kontroli VP jūnijā plāno gatavot pirmo apkopojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu