UEFA prezidents iestājas par sankcijām pret Krieviju

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/LETA

UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins trešdien Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) kongresā Vīnē "bezprecedenta sankcijas" pret Krieviju pēc tās iebrukuma Ukrainā nosauca par nepieciešamību.

Čeferins vēstīja, ka futbols ir bijis viens no zaudētājiem apjomīgo sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju dēļ, bet ka UEFA nebija citas izvēles kā "atstāt savu komforta zonu" un rīkoties, jo "sportiskās neitralitātes tradīcijas 2022.gada kara situācijā vairs nav piemērojamas".

"Futbols neapšaubāmi ir zaudētājs, viens no zaudētājiem, kopš spēlētājiem, treneriem un atbalstītājiem, kuriem nav nekā kopēja ar pašreizējo situāciju, ir atņemta viņu aizraušanās un sapņi," viņš teica.

"Tomēr, kad UEFA piemēro bezprecedenta sankcijas, futbols cenšas dot savu niecīgo ieguldījumu sabiedrībai un Eiropas valstu līderiem viņu centienos panākt mieru mūsu kontinentā," teica Čeferins.

Viņš atzīmēja, ka tas var būt bīstams precedents, bet šajā gadījumā mērķis ir svarīgāks par dažu simtu futbolistu karjeru.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA, tāpat kā Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ir diskvalificējusi Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases no tās rīkotajām sacensībām, kā arī atņēmusi Sanktpēterburgai iespēju rīkot šīs sezonas Čempionu līgas finālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu