Staķis: Rīgas dome nesaskaņos Krievu savienības plānoto piketu Rātslaukumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Krievu savienības iecerētais mītiņš Rātslaukumā piektdien, 13. maijā, netiks saskaņots Rīgas domē, LTV raidījumā “Dienas jautājums” pauda pilsētas mērs Mārtiņš Staķis.

Arī Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzskata, ka šajā gadījumā mītiņš tiks traktēts kā nesankcionēta sapulce. Nepieciešamības gadījumā sabiedrības drošības nodrošināšanā tiks iesaistīts gan Speciālo uzdevumu bataljons, gan citi spēki. 

"Mēs - visa sabiedrība - esam pieļāvusi šādu [tolerējošu] situāciju, un pašlaik mums ir jābūt nepiekāpīgiem gan savā patriotismā, gan cieņā pret ukraiņu tautu," tā Ruks.

Savukārt Rīgas mērs nepiekrita apgalvojumiem, ka pie Uzvaras parkā notikušajām nekārtībām vakar, 10. maijā, ir vainojama puķu novākšana no pieminekļa pakājes rīta agrumā. Staķis atgādināja, ka arī 2017. gadā uzreiz nākamajā rītā pēc 9. maija svinībām Uzvaras parkā ziedi tika novākti.

"Arī citus gadus ziedi tika aizvākti, izmantojot traktoru. Saprotu, ka tagad traktoriem ir simboliskāka nozīme, bet, kā jau teicu, šādi ziedi ir aizvākti arī iepriekš," skaidroja Staķis.

Runājot par t.s. Uzvaras pieminekļa demontāžu, Staķis norādīja, ka to, visticamāk, neizdosies paveikt līdz Saeimas vēlēšanām.

Raidījumā izskanēja, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange ir paudis, ka pēc valsts lēmuma nojaukt šo pieminekli Rīgas dome sludinās konkursu par idejām, ko iesākt ar attiecīgo teritoriju.

Jautāts, kāds ir laika rāmis, kādā Rīgas dome būtu gatava noorganizēt šī pieminekļa demontāžu, Staķis sacīja, ka pagaidām nav īstas atbildes.

Viņa ieskatā, ir jāsāk ar politisku lēmumu gan Saeimā, gan Rīgas domē. Staķis skaidroja, ka ir izveidota ceļa karte, kā līdz tam varētu nonākt, ņemot vērā arī riskus.

"Pie šī lēmuma nevarēs nonākt ātri. Saeimā ir jāpieņem īpašs likums, tad daudz problēmu nebūs. Jāsaka, ka tas nav vienkāršs objekts. Es nedomāju, ka pieminekli izdosies demontēt līdz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām," sacīja Rīgas mērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu