Pētnieks: Radikalizējusies tikai neliela krievvalodīgo daļa Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki dodas Ukrainas atbalsta gājienā "Kopā ar Ukrainu! Kopā pret Putinu!" no Brīvības pieminekļa līdz Ukrainas vēstniecībai.
Cilvēki dodas Ukrainas atbalsta gājienā "Kopā ar Ukrainu! Kopā pret Putinu!" no Brīvības pieminekļa līdz Ukrainas vēstniecībai. Foto: Zane Bitere/LETA

Radikalizējusies tikai neliela krievvalodīgo daļa Latvijā, televīzijas kanāla TV3 raidījumā “TV3 Ziņas” pauda Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Kaprāns akcentē, ka radikālie krievi ir absolūtais mazākums Latvijā. Uzmanība jāpievērš faktam, ka radikālie viedokļi Latvijā vienmēr izskan visskaļāk.

Izvērtējot Latvijas panākumus integrācijas jomā, Kaprāns uzskata, ka tie ir vērtējami dažādi. Valodas politikā integrācija vērtējama pozitīvi, tomēr izglītības jomā pieļautas kļūdas. Integrācijas veiksme vai neveiksme ir vērtējama dažādi arī Latvijas reģionos - Jelgavā, Liepājā un Ventspili integrācija ir izdevusies, savukārt Rīgā un Latgalē – nav.

Arī publiciste Marina Kostoņecka uzskata, ka lielākā daļa krievu Latvijā ir lojāli valstij. Viņas ieskatā, jaunieši ir veiksmīgi integrējušies Latvijas sabiedrībā; galvenais šobrīd nepieļaut provokācijas sabiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu