Kā izvēlēties īstās bikses pārgājienam?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pavasarīgi laikapstākļi mūs tā vien aicina doties dabā, bet veiksmīga pārgājiena atslēga bez labiem apaviem un pārgājienu mugursomas ir bikses - tām jābūt tik ērtām, lai tu par tām pat nedomātu. Esam apkopojuši tās lietas, kas jāņem vērā, izvēloties bikses, kas paredzētas pārgājieniem!

1. Ja maršruts ir sarežģīts, biksēm jābūt no elastīga materiāla

Izvēloties pārgājienu bikses, svarīgi pievērst uzmanību izmantotajiem materiāliem un tam, kā tie aptver ķermeņa izliekumus.

Jo ekstrēmāks un fiziski sarežģītāks maršruts, jo elastīgākam jābūt pārgājienu bikšu materiālam. Ja nāksies doties pa reljefainu apvidu, pārvarot izciļņus, pacēlumus un nogāzes, jāizvēlas bikses no elastīga auduma – īpaši svarīgi, lai audums labi stiepjas ceļgalos un kājstarpē.

Ja plānots pievārēt nelielu distanci (piemēram, pārgājieni pa purvā ierīkotiem celiņiem vai pat pastaiga pa parku), tad labākā izvēle būs vienkāršas pārgājienu bikses ar klasisku piegriezumu.

2. Kabatas uz ceļgaliem aizsargā pret ūdeni un nobrāzumiem

Ļoti noderīga pārgājienu bikšu detaļa ir kabatas uz ceļgaliem. Dabas fotogrāfi un mednieki, kuriem dažkārt nākas ilgstoši atspiesties uz ceļiem, priekšroku dod bikšu modeļiem ar kabatām uz ceļgaliem, jo tajās var ievietot ieliktņus, kas nodrošina amortizāciju vai pasargā no ūdens.

Uz slapjas, cietas virsmas šis polsterējums darbojas kā aizsargslānis, saglabājot jūsu ceļgalus sausus un pasargājot no traumām.

Foto: unsplash.com

3. Uzlociet bikšu apakšējo daļu, lai pasargātos no netīrumiem un kukaiņiem

Labām pārgājienu biksēm staru apakšdaļā ir regulēšanas aukliņa, kas ļauj sašaurināt staru vai padarīt to platāku.

Savelkot staru apakšdaļu, jūs pasargāsiet savas kājas no ūdens, netīrumiem, kukaiņiem un zariem. Šādu pašu funkciju pilda āķīši, kurus var piestiprināt aukliņām, un getras.

4. Izvēlieties pārgājienu bikses atbilstoši laikapstākļiem

Siltām dienām piemērotas vieglas un elastīgas pārgājienu bikses, vēlams ar ventilācijas atverēm ar rāvējslēdzēju - tās būs iespējams atvērt, ja paliek pārāk karsti.

Var izvēlēties, piemēram, legingus, ko papildina kabatas un kuros nostiprināti ieliktņi ceļgalos un sēžamvietā. Ja laikapstākļi ir vēsi un lietaini, tad jāizvēlas bikses no izturīgāka materiāla, piemēram, kāds no G-1000 auduma modeļiem.

Foto: Publicitātes foto

5. Ērtas kabatas palīdz saglabāt tempu

Būsim godīgi, nav tādu cilvēku, kas labprāt kāda sīkuma dēļ nemitīgi noņems un liks atpakaļ plecos pārgājiena mugursomu.

Labas bikses pārgājienā palīdz ievērojami atvieglot dzīvi, jo bikšu kabatās var ielikt kaut ko tādu, kam jābūt pie rokas. Padomājiet par to, kas jums varētu būt nepieciešams ceļā, un mēģiniet ielikt šīs lietas savās kabatās, lai tās būtu viegli paņemt.

Lielajās kabatās, piemēram, iederēsies telefons un apkārtnes karte, bet mazajās – kabatlakatiņu paciņa, kompass, enerģijas batoniņš, sērkociņi un saliekamais nazis. Papīra karti un visu nepieciešamo ugunskura iekurināšanai jau laikus ievietojiet noslēdzamā maisiņā, lai to visu pasargātu no ūdens.

6. Vasks apģērbu kopšanai palīdzēs ietaupīt naudu

Ja nevēlaties iegādāties vairākas pārgājienu bikses, apģērba kopšanas vasks būs īstais palīgs. Daudzu ražotāju pārgājienu apģērbus iespējams apstrādāt ar bišu vasku un parafīna impregnēšanu, kas padara materiālu izturīgāku pret lietu un vēju. Jūs varat atjaunot materiāla gaisa caurlaidību, apģērbu izmazgājot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu