Rīgas maratona dalībnieki šogad iztikuši bez nopietnām traumām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rimi" Rīgas maratona 10 kilometru un 6 kilometru distances.
"Rimi" Rīgas maratona 10 kilometru un 6 kilometru distances. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas maratona dalībnieki šogad iztikuši bez nopietnām traumām, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Maratona laikā dežurēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes, medicīnas studentu brīvprātīgie, darbojās arī pirmās palīdzības posteņi un mediķu telts. Uz ārstniecības iestādēm nogādāti trīs dalībnieki, lielākoties saistībā ar vieglām traumām.

Kopumā dalībai dažādās pasākuma distancēs nedēļas nogalē bija reģistrējušies 17 033 dalībnieki no 76 pasaules valstīm.

Vakar Rīgas maratona Bērnu dienā piedalījušies 3500 bērni jeb maksimālais organizatoru noteiktais dalībnieku skaits. Maratona distancei šogad bija reģistrējušies 1038 sportisti, pusmaratonam - 2632 skriet gribētāji, 10 kilometru distancei - 3467, savukārt visvairāk pieteikumu bija sešu kilometru distancē - 4514 skrējēji.

Maratonam bija reģistrējušies 1928 skrējēji no ārzemēm, kas pārstāvēja vairāk nekā 70 valstis. Visvairāk dalībnieku maratonam bija pieteikušies no Latvijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Spānijas, Ukrainas, Zviedrijas, Polijas un Francijas.

Kungu konkurencē maratona distancē veiksmīgākais šogad izrādījās etiopietis Deribe Robi Melka, bet dāmām - etiopiete Mekurija Aberu Zennebe. Pusmaratonā vīriem uzvarēja kenijietis Abate Sikiass Misganavs, bet dāmām - viņa tautiete Beatrise Čepka Mutaja.

Vīriešiem 10 kilometru distancē uzvarēja Edgars Šumskis, bet dāmām - paragvajiete Marija Kabalero, savukārt sešu kilometru distancē vīriem uzvarēja Uģis Jocis, bet sievietēm - Austra Ošiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu