Apcietināti trīs vīrieši par martā notikušiem izvarošanas uzbrukumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls.
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Apcietinājumā nokļuvuši trīs vīrieši par martā Rīgas reģionā pastrādātiem savstarpēji nesaistītiem izvarošanas uzbrukumiem - tika izvarotas divas sievietes un viena pusaudze, kā arī notika divi izvarošanas mēģinājumi, informē Valsts policija.

Pirmais izvarošanas gadījums notika marta sākumā Salaspils apkārtnē, kur varmāka uzrunāja nepilngadīgu meiteni uz ielas un pierunāja viņu doties sev līdzi, kā rezultātā meitene vairākkārt tika pakļauta seksuālai vardarbībai.

Izmeklētāji noskaidroja uzbrucēja personību un sāka viņa meklēšanas pasākumus. Kā ziņots, neskatoties uz to, ka 1986.gadā dzimušais Aivars Artemenkovs slēpās no policijas, aptuveni nedēļas laikā ar sabiedrības atbalstu viņš tika aizturēts un apcietināts. Vīrietis arī agrāk tiesāta par dzimumnoziegumiem.

Par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas izvarošanu var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Ziņas citu izvarotāju policijas rīcībā nonāca marta vidū. Vīrietis vispirms kādai sievietei uzbruka 17.martā ap plkst.19 Brasas rajonā. Varmāka sievieti jau bija nogāzis zemē, taču viņa pretojās un aizbēga. Jau ap plkst.20 viņš veica otru uzbrukumu citai sievietei Čiekurkalna rajonā. Atklātā un publiskā vietā, kur apkārt nebija citu cilvēku, vīrietis, pielietojot fizisku spēku, sievieti izvaroja.

Abas cietušās uzreiz par to ziņoja policijai. Veicot meklēšanas pasākumus, aizdomās par abiem noziegumiem policija 24.martā Rīgā aizturēja 1989.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzes lokā par cita veida noziegumiem. Tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Savukārt vēl viens izvarotājs sievietēm uzbruka 26.martā. Vispirms viņš uzbruka kādai sievietei Iļģuciena apkārtnē, ar nazi sagriežot roku, bet pēc tam, kad sieviete sāka skaļi kliegt, aizbēga. Aptuveni pusotru stundu vēlāk vīrietis uzbruka citai sievietei Imantas apkārtnē, kur, piedraudot ar nazi, viņu izvaroja.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turamais ir kāds 1988.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ticis tiesāts par dzimumnoziegumiem. Pēc uzbrukuma vīrietim bija izdevies pamest Latviju, un šobrīd viņš jau atrodas apcietinājumā citā Eiropas Savienības dalībvalstī, kur arī pastrādājis dzimumnoziegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu