Ceļa remontdarbu dēļ ieviestas izmaiņas satiksmes organizācijā pagriezienā no Turaidas uz Raganu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Turaidas muzejrezervāts
Turaidas muzejrezervāts Foto: unsplash.com/Jez Timms

Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma šonedēļ atsākti būvdarbi uz reģionālā autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) posmā no Turaidas līdz Siguldai, patlaban darbi sākti arī krustojumā ar autoceļu Ragana-Turaida (P7), un tajā ir ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Būvdarbu laikā satiksmi krustojumā regulē ar luksoforiem, tie ir izvietoti gan uz autoceļa P8 - pirms krustojuma ar P7 un Turaidas nogāzes beigās -, gan uz autoceļa P7. No autoceļa P8 virzienā uz Siguldu ir aizliegts labais pagrieziens uz autoceļu P7, lai nogrieztos uz P7, ir izveidota apgriešanās vieta uz autoceļa P8 posmā starp Gūtmaņalu un Gaujas tiltu

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, sekot norādēm un nepārkāpt luksoforu signālus.

Pārējā būvdarbu posmā līdz Siguldai satiksmi regulē ar ceļa zīmēm un vadstatņiem. Maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums visā posmā ir 50 kilometri stundā, platuma ierobežojums 2,75 metri. Būvdarbu posmā liegta smagā autotransporta kustība. Visa posma no Turaidas līdz Siguldai šķērsošanai var būt nepieciešamas 20-25 minūtes.

Šogad paredzēts no P8 krustojuma zonas ar reģionālo autoceļu P7 līdz Turaidas nogāzes beigām izbūvēt ceļa konstruktīvās kārtas, ieklāt asfaltbetona apakškārtu un dilumkārtu, izbūvēt apgaismotu ietvi un lietus ūdens kanalizāciju. Visā posmā izbūvēs asfaltbetona virskārtu, uzstādīs satiksmes organizācijas un drošības aprīkojumu, pabeigs pagājušajā gadā sākto gājēju tuneļa atjaunošanu, ietves un tās apgaismojuma izbūvi, kā arī veiks apzaļumošanu, uzstādīs soliņus un atkritumu urnas.

Darbi autoceļa P8 posmā starp Turaidu un Siguldu sākās 2021.gada maijā, īstenojot projektu, tiek veikta pilna ceļa segas pārbūve. Apgaismotas ietves uzbūvēs Turaidas nogāzē līdz esošajai gājēju takai pie Gūtmaņa alas, kā arī Siguldas nogāzē līdz Gaujas tiltam. Lai nodrošinātu kontrolētu ūdens atvadi no ceļa konstrukcijas un mazinātu nogāžu eroziju, tiek izbūvēta drenāžas un lietus ūdens kanalizācijas sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu