Notiks gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šodien plkst.18 Rīgā, Brīvības laukumā, sāksies gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma", informē pasākuma rīkotāji. Gājienu noorganizējuši patriotiski noskaņoti Latvijas iedzīvotāji, pamatā lai paustu atbalstu padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanai.

Gājiens virzīsies pa Kaļķu ielu uz Akmens tiltu un tad uz Uzvaras parku Pārdaugavā.

Gājiena dalībnieki prasa Valsts prezidentam, Saeimai un valdībai steidzami apzināt un demontēt visus PSRS jeb Krievijas okupācijas varas pieminekļus un piemiņas zīmes. Tāpat tiek prasīts nomainīt ar padomju funkcionāriem saistītos ielu, laukumu un skvēru nosaukumus visā Latvijas teritorijā.

Tiek prasīts steidzami izstrādāt un pieņemt likumu par Latvijas valstij nelojālu personu izraidīšanu no Latvijas un pilsonības atņemšanu, kā arī izstrādāt likumu, kas aizliedz kandidēt valsts, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ieņemt ierēdņu amatus un amatus valsts un pašvaldību institūcijās un to struktūrvienībās personām, kuras atbalsta Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu.

"Tautas gara, mugurkaula, pašapziņas stiprināšanai veltītajā tautas saietā 2022.gada 20.maijā mēs paužam nostāju par 9.maija svinību pasākumiem pie Latvijas okupantu, Krievijas karaspēka piemiņas vietām un atbrīvošanos no padomju laika ideoloģiskā mantojuma - pieminekļiem un piemiņas zīmēm. Nekad ļaunums netriumfē tik pārliecinoši kā tad, kad labi cilvēki dara "neko". Tad darīsim visu, lai Latvija būtu valsts, kas balstās Eiropas vērtībās un kopj savu unikālo identitāti," norāda pasākuma organizētāji.

Viņi aicina Latvijas patriotus, arī tos, kuru dzimtā valoda nav latviešu, bet kuri ciena latviskās vērtības, ierasties šodien plkst.18 pie Brīvības pieminekļa, lai dotos kopīgā gājienā līdz okupācijas piemineklim, kur parkā uzrunās Latvijas patrioti un sabiedrībā zināmas personas.

Muzikālo artavu pasākumā sniegs folkloras kopas, Latvijas kori, Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi, Igo, Viktors Zemgals, grupas "Dzelzs vilks" un "Pērkons". Pasākums paredzēts līdz plkst.20.30 un to vadīs Intars Rešetins un Ralfs Eilands.

Tiek lēsts, ka pasākumā varētu piedalīties 5000 dalībnieku.

Gājiena laikā slēgs satiksmi pa Akmens tiltu, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde. Gājiens plkst.18 sāksies Brīvības laukumā, tad tas dosies pa Kaļķu ielu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas iela līdz Uzvaras parkam.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju minētajā maršrutā no plkst.18.10 līdz gājiena beigām, atbilstoši nepieciešamībai, slēgs gājēju un transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedrisko transportu.

Tāpat tiks nodrošināta gājiena dalībnieku pārvietošanās pa minēto maršrutu, kā arī ceļu satiksmes drošība un sabiedriskā kārtība.

Atbilstoši nepieciešamībai norādītajā laikā minētajā maršrutā un maršrutu šķērsojošo ielu krustojumos tiks apturēta sabiedriskā transporta satiksme. Vienlaikus no plkst.18.10 līdz gājiena beigām uzņēmums "Rīgas satiksme" organizēs 10., 23. un 26.maršruta autobusu un 27.maršruta trolejbusu satiksmi virzienā no pilsētas centra pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, un tālāk pa maršrutu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu