Stirna izraisa negadījumu virkni uz Jūrmalas apvedceļa

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ceturtdienas rītā uz Jūrmalas apvedceļa pamatīgu jezgu izraisīja meža dzīvnieks, kas devās savās gaitās taisni pāri šosejai. Mašīnas tobrīd brauca cita aiz citas un, mēģinot izvairīties no sadursmes, bija spiestas strauji bremzēt. No negadījuma tas tomēr neglāba, vēsta Degpunktā.

Kopumā incidentā iesaistītas trīs mašīnas. Dzīvniekam izskrienot no meža, to nepamanīja kāds apvidus auto Kia vadītājs, kas brauca Rīgas virzienā. Dzīvnieks tika notriekts un izsviests prētējā braukšanas joslā, kur brauca busiņš. Mikroautobusa šoferis spieda bremzes, bet aiz tā braucošais smagā auto vadītājs tik strauji apturēt transportlīdzekli nespēja, un viņam nācās raut stūri pa kreisi.

Avārijā nāvējoši notriekta stirna, ir divas nedaudz apskādētas mašīnas un smagais, kura izvilkšana no grāvja prasīja vairākas stundas.

Kā rīkoties šādās situācijās, Degpunktā vaicāja Drošas autoskolas vadītājam Jānim Vankam. Viņš saka, ka, pirmkārt, jau ir tāds nerakstīts likums: ja meža dzīvnieks ir augumā līdz motorpārsegam, tad nevajag lieki riskēt un, primāri domājot par savu personīgo drošību, nevajag censties no dzīvnieka izvairīties. Bet, ja dzīvnieks ir lielāks un pēc notriekšanas var nonākt salonā, tā traumējot tur sēdošos, tad gan jādara viss iespējamais, lai no sadursmes izvairītos. 

Tāpat Jānis Vanks atgādina, ka diennakts tumšajā laikā jācenšas cik vien ilgi iespējams lietot tālās gaismas, lai paplašinātu pārskatāmo zonu un tādējādi iegūtu dažas sekundes, lai noreaģētu uz potenciālu bīstamību. Jāņem arī vērā, ka meža dzīvnieki bieži vien pārvietojas baros, tādēļ vienai stirnai vai mežacūkai uz ceļa var sekot arī citas. 

Vairāk par šo negadījumu, kā arī citus DBS direktora padomus skaties Degpunktā sižetā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu