Mums tuvojas četru debesskrāpju izmēra asteroīds

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Asteroīds mākslinieka interpretācijā.
Asteroīds mākslinieka interpretācijā. Foto: pixabay.com

NASA ziņo, ka 27. maijā Zemei garām palidos asteroīds četru debesskrāpju izmērā. Tiesa, uztraukumam nav pamata, jo kosmosa viesis mūsu drošību neapdraud.

Asteroīds, kas dēvēts par “7335 (1989 JA)”, Zemei garām palidos aptuveni četrus miljonus kilometru lielā attālumā, kas ir teju 10 reižu vairāk par vidējo attālumu starp Zemi un Mēnesi. Tomēr, ņemot vērā asteroīda lielumu un relatīvo tuvumu Zemei, NASA to klasificējusi kā potenciāli bīstamu Zemei. Proti, tas nozīmē, ka gadījumā, ja tā orbīta izmainās un tas nokrīt uz Zemes, tad postaža būtu ārkārtīgi liela.

Šis asteroīds ir lielākais asteroīds, kas pietuvosies Zemei šogad. Tas lido ar 76 tūkstošus kilometru stundā lielu ātrumu, kas ir 20 reižu ātrāk par izšautas lodes ātrumu. Nākošo reizi asteroīds Zemei garām palidos 2055. gada 23. jūnijā, tiesa, ievērojami tālāk nekā šonedēļ.

Asteroīds arī ierindojas tā saucamajā Apollo asteroīdu klasē. Šo asteroīdu orbīta ap Sauli periodiski šķērso Zemes orbītu. Astronomiem ir zināmi aptuveni 15 tūkstoši šādu asteroīdu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu