Feministes negaidot sarīko protestu uz kāpnēm Kannu kinofestivālā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kannu kinofestivālā uz slavenajām kāpnēm feministu protestētāju grupa sarīkojusi dramatisku performanci. Nevienam negaidot, vairākas sievietes no dūrēs turētām  ierīcēm izlaida dūmu strūklas un visu kāpņu garumā izklāja garu protesta palagu.

Režisora Ali Abasi trillera "Svētais zirneklis" (“Holy Spider”) pirmizrādē apmēram 12 sievietes formālos tērpos protestēja pret feminicīdu (feminicīds ir tīša sieviešu nogalināšana tikai tāpēc, ka viņas ir sievietes), sabiedrībai atklāja 129 sieviešu vārdus, kuras tikušas noslepkavotas Francijā kopš pēdējā Kannu kinofestivāla. 

Foto: AFP/SCANPIX

Kāds producēšanai tuvu stāvošs cilvēks sacīja, ka protests nav saskaņots triks, lai reklamētu filmu par žurnālistu, kurš dodas uz Irānas svēto pilsētu Mašhadu, lai izmeklētu sērijveida slepkavu, kas nogalina seksa pakalpojumu sniedzējas. Filmas pamatā ir drūms un  patiess stāsts par sērijveida slepkavu Saīdu Haneju, kurš uzskatīja, ka veic svētu misiju, lai attīrītu ielas no grēka nesējām.

Šis ir jau otrais feministu protests, ko šogad piedzīvojis Kannu kinofestivāls. Piektdien kāda aktīviste, kas apmeklēja Džordža Millera filmas “3000 gadu ilgas” pasaules pirmizrādi, rīkoja protestu pret Krievijas okupācijas spēku vardarbību, tostarp seksuālo, pret Ukrainas sievietēm. Protestējot viņa novilka kleitu, lai atklātu krūtis, uz kurām Ukrainas karoga krāsās bija uzrakstīts: “Stop Raping Us” (Pārstājiet mūs izvarot)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu