IDB rosina apsūdzēt Zemgales policistu par satiksmes negadījuma izraisīšanu dzērumā un avārijas vietas atstāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par satiksmes negadījuma izraisīšanu dzērumā un negadījuma vietas atstāšanu, informē IDB.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersona vadīja transportlīdzekli, atrodoties alkohola ietekmē, un iebrauca pretējā joslā, tādējādi izraisot satiksmes negadījumu ar pretī braucošo transportlīdzekli, kura vadītājam pēc notikušā konstatēti vidēja smaguma miesas bojājumi.

Policists pēc notikušā pameta negadījuma vietu.

IDB priekšnieks Valters Mūrnieks norādījis, ka kriminālatbildības noteikšana par braukšanu pie stūres stiprā alkohola reibumā ir viens no apspriestākajiem instrumentiem, kas varētu izskaust ceļu satiksmes negadījumus ar traģiskām sekām.

Vienlaikus fakts, ka Latvijā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un ievainoto skaits joprojām saglabājas viens no lielākajiem Eiropas Savienībā, iespējams, ir iemesls raudzīties uz šo problēmu plašāk - vērtējot visu transportlīdzekļu vadītāju tiesību iegūšanas procesa kvalitāti kopumā, norādījis Mūrnieks.

IDB pirmajā ceturksnī sācis 14 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 72 kriminālprocesos. Šī gada pirmajos trīs mēnešos prokuratūrai nosūtīti 11 kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai pret 15 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu