"Nevis ar mums, bet pret mums" - Peskovs nosoda ANO diplomāta izteikumus par iebrukumu Ukrainā

TVNET/THE HILL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien norādīja, ka Krievijas diplomāts, kurš atkāpās no amata un uzrakstīja vēstuli, publiski nosodot iebrukumu Ukrainā, "vairs nav ar mums", bet gan "pret mums".

Krievijas misijā ANO strādājošais diplomāts Boriss Bondarevs pirmdien iesniedza atlūgumu, sakot, ka viņam "nekad nav bijis tāds kauns" par savu valsti kā Krievijas iebrukuma Ukrainā laikā.

"Kremlim nav zināms šīs vēstules saturs. Ja viņš bija Ārlietu ministrijas darbinieks, tad tas ir jautājums Ārlietu ministrijai.

Šeit mēs varam tikai teikt, ka Bondareva kungs vairs nav ar mums, drīzāk viņš ir pret mums, " sacīja Peskovs.

Uz lūgumu sīkāk paskaidrot, ko viņš domāja ar vārdu “pret mums”, Peskovs piebilda: “Viņam ir nostāja, kurā viņš nosoda Krievijas valdības rīcību, taču Krievijas valdības rīcību atbalsta gandrīz visi mūsu valsts iedzīvotāji. Tas nozīmē, ka šis kungs izteicās pret mūsu valsts vispārējo viedokli."

Bondareva nosodījums tiek uzskatīts par bezprecedenta Maskavas amatpersonas kritiku par Krievijas iebrukumu Ukrainā. Kremlis lielā mērā ir vērsies pret ikvienu Krievijā, kas pauž nosodījumu par karu Ukrainā vai viedokli, kas ir pretrunā ar valdības versiju par notikumiem.

TVNET jau ziņoja, ka savā vēstulē Bondarevs nosodīja "melu un neprofesionalitātes" izplatīšanos Krievijas Ārlietu ministrijā. Vēstule saņēma atzinību no daudziem ārpus Krievijas, tostarp no aizstāvības grupas U.N. Watch izpilddirektora Hillera Noiera (Hillel Neuer), kurš Bondareva vēstuli publicēja arī savā "Twitter" profilā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu