Prokuratūra prasīs Saeimai izdot Bondaru kriminālvajāšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Mārtiņš Bondars
Mārtiņš Bondars Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas Mandātu komisija otrdien, 31.maijā, skatīs Ģenerālprokuratūras lūgumu izdot kriminālvajāšanai Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru (“Attīstībai/Par”), liecina LTV rīcībā esošā informācija.

 

Saeimas kārtības rullis paredz, ka par piekrišanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanai, kratīšanas izdarīšanai pie viņa vai citādai personas brīvības ierobežošanai Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Otrdien, 31.maijā, minētās komisijas darba kārtībā ir iekļauts jautājums par Ģenerālprokuratūras iesnieguma izskatīšanu. Iesnieguma nosaukums nav minēts, bet uz komisijas sēdi uzaicināta Rīgas tiesas apgabala prokurore Madara Griķe.

Komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule (NA) aģentūrai LETA teica, ka informācijai ir ierobežotas pieejamības statuss, tāpēc viņa nevarot atklāt, kuru deputātu prokuratūra lūdz izdot kriminālvajāšanai.

Deputāts Bondara LTV norādīja, ka lieta, viņaprāt, esot politiski motivēta un par to liecinot virkne faktu, bet detalizētākus skaidrojums būšot otrdien preses konferencē.

Bondars Saeimā tika ievēlēts no apvienības “Attīstībai/Par” saraksta, un viņš šobrīd vada arī Saeimas budžeta un finanšu komisiju.

Ja Saeima piekrīt izdot deputātu kriminālvajāšanai, viņš var pilnvērtīgi turpināt darbu Saeimā, gan piedaloties Saeimas un komisijas sēdēs, gan arī tajās balsojot un saņemot pilnu atlīdzību par deputāta pienākumu izpildi.

Kriminālvajāšanas laikā prokuratūrai un tiesai ir tiesības piemērot attiecīgajam deputātam visus kriminālprocesuālos piespiedu līdzekļus, teikts parlamenta Kārtības rullī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu