Saeimas komisija neatbalsta sniegt pašvaldībai iespēju pilnībā ierobežot azartspēles

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija neatbalsta priekšlikumu pašvaldībai dot iespēju ierobežot azartspēles pilnībā.

Priekšlikumu pirms trešā lasījuma Pašvaldību likumam iesniedza deputāts Viktors Valainis (ZZS). Pēc otrā lasījuma grozījumu redakcija paredzēja pašvaldībām tiesības izsniegt atļaujas un licences komercdarbībai. Valainis piedāvāja "izsniegt atļaujas un licences komercdarbībai, kā arī lemt par azartspēļu organizēšanas vietu pašvaldības administratīvajā teritorijā atļaušanu vai aizliegšanu".

Latvijas Spēļu biznesa asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks sēdē izteicās, ka priekšlikums pirms trešā lasījuma kardināli mainīšot nozares darbu. "Ja iekļaujam priekšlikumu, tad ir pilnībā jāmaina nozares regulējums," uzskata Vērzemnieks.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vecākais padomnieks Māris Pūķis piekrita deputāta Jura Pūces (AP) komentāram, ka Valaiņa priekšlikums sakritīšot ar speciāla likuma formulējumu.

LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča sēdē skaidroja, ka pašvaldības atbalsta autonomu lemšanu jautājumā, atļaut vai aizliegt azartspēļu organizēšanu, bet, viņasprāt, to vajadzētu regulēt Azartspēļu likumā. "Aicinātu šo komisiju pieteikties kā līdzatbildīgu no pašvaldības puses," teica Kinča. Šo priekšlikumu Kinča aicināja neatbalstīt.

Valainis savu motivāciju priekšlikumam skaidroja ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) "Saeimas jau pieņemto likumu interpretēt pa savam". "Tāpēc jau ir šāds priekšlikums. Nav runas par licenču izsniegšanu, es piedāvāju pašvaldībām iespēju aizliegt vai atļaut azartspēļu organizēšanu. Šis ir ļoti skaidrs priekšlikums," uzskata Valainis.

Priekšlikumu Saeimas komisija neatbalstīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu