Policists tiek turēts aizdomās par ilgstošu nelikumīgas cigarešu tirgošanas piesegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir nosūtījis prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu pret kādu Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu, kura ilgstošā laika periodā pieņēmusi kukuļus, lai piesegtu akcīzes preču pretlikumīgu tirdzniecību, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

IDB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trim privātpersonām, informē IDB.

Birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guvis pierādījumus, ka policists, kura dienesta pienākumos savulaik ietilpa ar akcīzes nodokli apliekamu preču pretlikumīgas tirdzniecības apkarošana, ilgstošā laikā pēc pieprasīšanas regulāri saņēma kukuļus no privātpersonām, kuras nodarbojās ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, lai tādējādi netiktu konstatēts minētais likumpārkāpums normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka VP amatpersonai kopumā kukuļos nodota skaidra nauda vairāk nekā 8000 eiro vērtībā.

Veicot izmeklēšanas darbības, IDB noskaidroja, ka divas no trim privātpersonām personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās veica pretlikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu, kā arī iegādājās, glabāja un pārvadāja psihotropās vielas lielā apmērā realizācijas nolūkā.

Vienlaikus IDB noskaidroja, ka VP amatpersona, kā arī divas privātpersonas legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus lielā apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu