Rīgā līdz 1.jūnijam izsniegtas 433 pirmreizējās terašu atļaujas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vecrīgā atgriežas vasaras terases
Foto: Vecrīgā atgriežas vasaras terases Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdz šī gada 1. jūnijam Rīgas dome (RD) izsniegusi 433 pirmreizējas atļaujas āra terašu izvietošanai, kas nozīmē to, ka šis skaitlis, visticamāk, diezgan precīzi raksturo unikālo terašu skaitu Rīgā, portālam TVNET pastāstīja RD pārstāvis Kaspars Līcītis.

"Iesniegto pieteikumu skaits uz pirmo jūniju šogad ir ļoti tuvs kā pagājušajā gadā," sacīja Līcītis. Viņš gan piebilda, ka salīdzinājums ar pagājušo sezonu nebūs īsti objektīvs, jo līdz maijam bija cita kārtība atļaujas izsniegšanai, kā rezultātā par to periodu nevar sniegt precīzu informāciju par atkārtotām atļaujām.

RD izsniegtās pirmreizējās atļaujas līdz 1. jūnijam
RD izsniegtās pirmreizējās atļaujas līdz 1. jūnijam Foto: Rīgas dome

Kā liecina informācija RD Pilsētas attīstības departamenta (PAD) mājaslapā, arī šogad atvieglota parkletu, āra kafejnīcu un ielu tirdzniecības vietu ierīkošana. Piemēram, izvēloties kādu no pašvaldības tipveida risinājumiem, nav nepieciešama saskaņošana – tikai jāsaņem atļauja ielu tirdzniecībai.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem tiek piedāvāti deviņi tipveida risinājumi. Seši no tiem paredzēti āra kafejnīcām, bet trīs – parkletiem. Tipveida risinājumi pieejami arī ielu tirdzniecībai ar saldējumu, ziediem un pašu audzētiem produktiem.

Izvēloties kādu no izstrādātajām iespējām āra kafejnīcām un parkletiem, nav nepieciešama saskaņošana ar PAD un Satiksmes departamentu. Vienīgais, kas uzņēmējam jādara – Apkaimju iedzīvotāju centrā  ir jāsaņem atļauja ielu tirdzniecības veikšanai.

Jau ziņots, ka tūristu piesaistei Latvija šogad plāno aktivitātes kopumā 20 valstīs.Tūristu piesaistes reklāmas kampaņas tiek īstenotas gan Igaunijā un Lietuvā, gan citos prioritārajos tūrisma tirgos - Vācijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Lielbritānijā. Atsevišķas aktivitātes tiek īstenotas arī sekundārajos ārvalstu tirgos - Polijā, Nīderlandē, Francijā, Beļģijā, Itālijā, Īrijā, Austrijā, Dānijā un Spānijā, kā arī ASV, Japānā, Ķīnā un Dienvidkorejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu