Bosnijā un Hercegovinā saņemti simtiem viltus spridzināšanas draudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viltus draudi. Attēls ilustratīvs.
Viltus draudi. Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Skolas, tiesas un citas iestādes Bosnijā un Hercegovinā pēdējo dienu laikā saņēmušas vairāk nekā 500 viltus draudus par ēkās ievietotām bumbām.

Ceturtdien e-pasta vēstuli ar šādiem draudiem saņēma universitātes slimnīca Baņa Lukā. Draudu dēļ tika evakuēti simtiem pacientu un darbinieku. Pēc slimnīcas pārmeklēšanas tika secināts, ka tie bijuši viltus draudi.

Vēstulē tika draudēts uzspridzināt neticīgos un teikts, ka Allāhs ir dižs, atklāja slimnīcas vadītājs.

Sarajevā līdzīgus draudus saņēma vairākas tiesas un nacionālā vēlēšanu komisija, atklāja policija.

Varasiestādes ziņo, ka nedz draudu motīvs, nedz autors nav zināms. Tiesas Sarajevā šos incidentus nodēvēja par terorismu.

Trešdien vairāk nekā 400 skolas Serbu republikā, kas ir viena no Bosnijas un Hercegovinas sastāvdaļām, saņēma draudus uzspridzināt "tūkstošiem serbu bērnu". E-pasta vēstules ar draudiem nosūtītas no adreses, ko uztur Krievijas tehnoloģiju gigants "Yandex", vēsta laikraksts "Oslobodjenje".

"Yandex" tika izmantots arī draudiem aptuveni simts skolām Sarajevas reģionā 25.maijā, kā arī draudiem sabiedriskām iestādēm un reģionālajai valdībai.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nesen sarunās ar Bosnijas un Hercegovinas līderiem uzsvēra, ka nepieciešams pastiprināt sadarbību kiberdrošības jomā.

Arī kaimiņvalsts Serbija pēdējās nedēļās piedzīvojusi virkni viltus draudu uzspridzināt skolas un citas iestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu