Āfrikas Savienības priekšsēdētājs aicina Putinu ņemt vērā afrikāņu ciešanas Krievijas īstenotajā karā Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pa labi, klausās Senegālas prezidentu un Āfrikas Savienības priekšsēdētāju Makiju Salu viņu tikšanās laikā Bočarova Ručeja rezidencē Melnās jūras kūrortā Sočos, Krievijā, piektdien, 2022. gada 3. jūnijā.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pa labi, klausās Senegālas prezidentu un Āfrikas Savienības priekšsēdētāju Makiju Salu viņu tikšanās laikā Bočarova Ručeja rezidencē Melnās jūras kūrortā Sočos, Krievijā, piektdien, 2022. gada 3. jūnijā. Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Savienības priekšsēdētājs un Senegālas prezidents Maki Salls piektdien aicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ņemt vērā Āfrikas valstu ciešanas, ko rada Ukrainas kara izraisītais pārtikas trūkums.

Putins tikās ar Sallu savā Soču rezidencē 100.dienā, kopš Krievija uzsākusi atkārtoto iebrukumu Ukrainā. Sarunās viens no galvenajiem jautājumiem bija pārtikas trūkums un iestrēgušās labības piegādes.

Salls aicināja Putinu ņemt vērā, ka Āfrikas valstis, kaut gan atrodas tālu no kara zonas, ir kara upuri ekonomiskā līmenī.

Salls uzsvēra, ka ir svarīgi sadarboties, lai viss, kas attiecas uz pārtiku, graudiem un mēslojumu, paliek ārpus sankcijām, ko Rietumi piemērojuši Krievijai par tās agresiju pret Ukrainu.

Viņš arī sacīja, ka Rietumu sankciju dēļ Āfrikai vairs nav piekļuves graudiem no Krievijas un mēslojumam, kas ir būtisks Āfrikas lauksaimniecībai.

"Tas patiešām rada nopietnus draudus kontinenta nodrošinātībai ar pārtiku," piebilda Salls.

Putins žurnālistu klātbūtnē nepieminēja graudu piegādes, bet izteicās, ka Krievija vienmēr esot Āfrikas pusē un ir gatava palielināt sadarbību.

Krievijas iebrukums Ukrainā un sekojošās starptautiskās sankcijas Krievijai izjaukušas mēslojuma, kviešu un citu preču eksportu no Ukrainas un Krievijas, izraisot strauju cenu kāpumu pārtikas precēm un degvielai, sevišķi jaunattīstības valstīs.

Labības cenas Āfrikā, pasaules nabadzīgākajā kontinentā, ir palielinājušās Ukrainas eksporta krituma dēļ, pastiprinot konfliktu un klimata pārmaiņu ietekmi un raisot bažas par sociālajiem nemieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu