LTV: No apcietinājuma atbrīvots vīrietis, kurš uzbruka jaunietim ar Ukrainas karogu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vīrietis, kuram tiesa piemēroja apcietinājumu par uzbrukumu skolniekam ar Ukrainas karogu, ir brīvībā. Policija uzskata, ka viņš lietas izmeklēšanu vairs nevar ietekmēt, tāpēc drošības līdzeklis mainīts. Kāpēc tā noticis, Valsts policija neskaidro, vēsta "Panorāma".

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Simona Grāvīte Latvijas Televīzijai skaidroja, ka policija šobrīd nekomentēs lietu, taču apstiprināja, ka saistībā ar notikušo sākta dienesta pārbaude.

Savukārt prokuratūrā skaidroja, ka lēmums par drošības līdzekļa maiņu pieņemts policijā.

"Kad pirmstiesas izmeklēšanā tika savākti tik daudz pierādījumi, kas procesa virzītāja ieskatā bija pietiekami kriminālvajāšanas uzsākšanai, un, uzskatot to, ka piemērotais drošības līdzeklis būtu maināms, saskaņā ar likumu pieņēma lēmumu par citu drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu," skaidroja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Prokuratūrā lieta saņemta 1. jūnijā. Tagad desmit dienu laikā prokuroram jālemj jautājums par personas saukšanu pie kriminālatbildības. Piekautā jaunieša advokāts uzsver, ka cietušais prasīs sāpju naudu, kā arī apmaksāt medicīnas izdevumus. Prasīto 5000 eiro morālo kompensāciju jaunietis grib ziedot Ukrainai. 

TVNET jau rakstīja, ka tiesa svētdien, 22.maijā, pēc Valsts policijas ierosinājuma apcietinājusi vīrieti, kuru piektdien, 20.maijā, aizturēja aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu jaunietim ap pleciem aplikta Ukrainas karoga dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu