ĀM amatpersona: Krievijas sāktais karš mudina stiprināt ekonomisko sadarbību ar partnervalstīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalās informācijas aģentūras LETA organizētajā diskusijā "Vai ES pilsoņu priekšlikumi nepaliks Briseles atvilktnēs?".
Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalās informācijas aģentūras LETA organizētajā diskusijā "Vai ES pilsoņu priekšlikumi nepaliks Briseles atvilktnēs?". Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas agresijas Ukrainā radītās ģeopolitiskās un drošības situācijas izmaiņas mudina stiprināt ekonomisko sadarbību ar partnervalstīm un īpašu vērību pievērst investīciju drošumam un uzticamībai, norādījusi Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V).

Šonedēļ Kalniņa-Lukaševica kopā ar Kanādas un Lietuvas ārlietu ministriem Toronto atklāja Biznesa apaļo galdu, kurā piedalījās lielākie Kanādas pensiju fondi, banku un enerģētikas sektora pārstāvji. Tikšanās dalībnieki pārrunāja investīciju iespējas infrastruktūras, enerģētikas un tehnoloģiju jomās Baltijas reģionā.

Parlamentārā sekretāre pauda pārliecību, ka šis ir īstais laiks, lai izcilās divpusējās attiecības būtu pamats Latvijas-Kanādas sadarbības paplašināšanai ekonomikas jomā.

Kalniņa-Lukaševica akcentēja Krievijas karadarbības Ukrainā ietekmi uz globālo ekonomiku un investīciju vidi.

"Vērtības, drošība un ekonomiskā izaugsme iet roku rokā. Krievijas agresijas Ukrainā radītās ģeopolitiskās un drošības situācijas izmaiņas mudina stiprināt ekonomisko sadarbību ar partnervalstīm un īpašu vērību pievērst investīciju drošumam un uzticamībai," uzsvērusi amatpersona.

Parlamentārā sekretāre aicināja Kanādas investīciju fondu pārstāvjus veikt investīcijas Latvijā, izceļot šobrīd īpaši aktuālo enerģētikas sektoru. Diskusijā Kanādas enerģētikas kompāniju pārstāvji iepazīstināja ar sasniegto mazu modulāro kodolreaktoru izstrādē un iespējām, ko pavērs ūdeņraža kā nākotnes enerģijas avota izmantošana.

Parlamentārā sekretāre aicināja uzņēmējus piedalīties Latvijas organizētajā "Trīs jūru samita" biznesa forumā, kas notiks Rīgā jūnijā, kā arī veikt investīcijas Trīs jūru investīciju fondā, kas fokusējas uz enerģētikas, transporta un komunikāciju jomām.

Kalniņa-Lukaševica kopā ar Kanādas ārlietu ministri Melāniju Žolī un Lietuvas ārlietu ministru Gabrielu Landsberģi piedalījās arī Toronto Metropolitena universitātes organizētajā Demokrātijas forumā. Diskusijas fokusā bija Krievijas agresija Ukrainā un no tās izrietošās sekas globāli.

"Mums ir jāpalīdz Ukrainai patiešām uzvarēt šajā karā un sakaut Putinu un Krieviju. Tas nozīmē, ka mums ir jāpiegādā Ukrainai vairāk ieroču." Tāpat arī tika apspriestas Baltijas valstu un Kanādas attiecības un NATO austrumu flanga un Eiro-Atlantiskās telpas drošība," uzsvērusi Kalniņa-Lukaševica.

Vizīte Kanādā, Toronto atrodas arī Latvijas uzņēmēji ar mērķi dibināt kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu