Tavars pērn pārdevis nekustamo īpašumu un nomaksājis parādsaistības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.
"Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas deputāts Edgars Tavars (ZZS) pagājušajā gadā pārdevis vienu no Rīgas nekustamajiem īpašumiem, kas viņam piederēja kopīpašumā, saņemot par to 115 000 eiro un nomaksājot parādsaistības, liecina politiķa iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Tavaram kopumā pieder septiņi nekustamie īpašumi, no kuriem divi ir kopīpašumā. Trīs nekustamie īpašumi, kas atrodas Rīgā, klasificēti kā dzīvokļi, taču atlikušo četru īpašumu veidu deputāts deklarācijā norādījis kā "pārējie". Arī pērn pārdotais īpašums deklarācijā klasificēts pie veida "pārējie".

2021.gada sākumā Tavara parādsaistību summa sasniedza 78 384 eiro, taču pagājušā gada beigās deklarācijā parādsaistības norādītas nav. Toties deputātam pērnā gada laikā ir parādījušies naudas uzkrājumi par kopējo vērtību 39 927 eiro, kuri noglabāti "Swedbank" un bankā "Citadele".

Tavara pagājušā gada ienākumi kopumā sasnieguši 166 625 eiro, no kā lielāko daļu veido ienākumi par minētā īpašuma pārdošanu. Algā no Saeimas deputāts saņēmis 35 111 eiro, bet no ZZS - 1750 eiro. Kā "U.c. ienākumi" Tavara deklarācijā norādītas dažādas summas no zvērināta tiesu izpildītāja Gintera Hmeļevska, kā arī Māra Skujiņa un citām privātpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu