Kostarikas pirmā lēdija latviete Signe: man saka - mēs esam pateicīgi, ka mums ir tāda pirmā lēdija!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Kostarikas pirmā lēdija Signe Zeikate
Kostarikas pirmā lēdija Signe Zeikate Foto: Reuters/ScanPix

Šī gada pavasara sākumā (8.maijā) Kostarikā viņas vīru Rodrigo Čavesu inaugurācijas ceremonijā pasludināja par Kostarikas Republikas valsts prezidentu - līdz ar to latviete kļuva par pirmo lēdiju Kostarikā. 

Kā jūtas Signe? "Esmu saņēmusi ļoti lielu atbalstu no Kostarikas cilvēkiem, laba vēlējumus un uzticēšanos. Cilvēki te ir sirsnīgi un atvērti – ja ierauga prezidentu un mani, pirmo lēdiju, nāk klāt un saka:

«Lai Dievs jums palīdz, lai jums ir veiksme! Cik mēs esam pateicīgi, ka mums ir tāda pirmā lēdija!» Un tas uzliek lielu atbildību. Man jāstrādā ar visu sirdi,

izmantojot savu pieredzi, lai varam kaut ko izdarīt šīs valsts labā. Esmu nolēmusi, ka mans darbs būs saistīts ar bērniem – bērnu aizsardzība, izglītība, kultūra, bērnu veselība," žurnālam "Ieva" zoom intervijā pastāsta Signe Zeikate. 

Kostarikas pirmā lēdija Signe Zeikate
Kostarikas pirmā lēdija Signe Zeikate Foto: Reuters/ScanPix

Signe ar Rodrigo satikās darbā Pasaules Bankā. Kas abus satuvināja? "Mēs viens otru zinājām jau ilgi, pirms sāka veidoties mūsu attiecības, bet ap 2010. gadu gan viņam, gan man bija noslēdzies kāds posms personiskajā dzīvē, mēs abi bijām atvērti jaunām attiecībām un viens uz otru paskatījāmies citādi. 

Bet mēs nesteidzāmies, sākumā mums bija pēcpusdienas tējas un kopīgas pusdienas, kur daudz ko pārrunājām.

Rodrigo ir ļoti interesants un erudīts vīrietis ar labu humora izjūtu – es viņā iemīlējos caur to. Viņš ļoti mīl dzīvi un ir atvērts, Rodrigo interesē cilvēku dzīvesstāsti, viņš vienmēr uzsāk sarunas. Arī es, dzīvojot ārpus Latvijas, esmu kļuvusi atvērtāka, tomēr esmu vairāk rezervēta un introverta," intervijā par savu vīru atklāj Signe. 

ASV pirmā lēdija Džila Baidena un Kostarikas pirmā lēdija Signe Zeikata
ASV pirmā lēdija Džila Baidena un Kostarikas pirmā lēdija Signe Zeikata Foto: AFP / Scanpix

Signe pieļauj, ka Rodrigo savaldzināja viņas miers, līdzsvars, sievišķība un labestība. "Domāju, mēs viens otru papildinām –

kad viņā viss mutuļo, es uzklausu, dodu mieru. 

Taču arī man ir sava karjera, un varu viņam blakus justies līdzvērtīga. Svarīgi arī tas, ka Rodrigo man var uzticēties. Viņš var iet cīnīties, zinot – ir sieviete, kas nodrošinās to, ka viņa bērns ir laimīgs un mājās viss labi," uzsver Signe. 

Pilno interviju lasi žurnālā "Ieva".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu