3. Kolrābji - bagātīgs C vitamīna avots, vielmaiņas uzlabošanai un gremošanas sistēmas veicināšanai
Kolrābju mikrozaļumi noteikti izceļas ne tikai ar savu skaisto nokrāsu, bet arī ar lielu C vitamīna daudzumu, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un aktivizē paša organisma spēkus cīņā pret infekcijām. C vitamīns arī veicina kolagēna sintēzi, lai uzturētu ādas elastību, veselīgus matus un nagus. "Kolrābja mikrozaļumu lietošana uzturā labvēlīgi ietekmē zarnu trakta darbību, attīrot zarnas no toksīniem, tādējādi uzlabojot vielmaiņu un gremošanas sistēmas darbību," stāsta farmaceita asistente Agnese Jursa.
Kolrābja mikrozaļumus var pievienot salātiem, zupām, kā arī lietot uz maizītēm.
4. Rukola - gremošanas veicināšanai, asinsrites uzlabošanai, nervu sistēmas nostiprināšanai un enerģijai
Rukolas dīgstos ir C, B1, B6 un B2 vitamīni, kā arī aminoskābes un minerālvielas - kālijs, kalcijs, dzelzs, magnijs un fosfors. Tāpat tie ir bagāti arī ar šķiedrvielām, olbaltumvielām, enzīmu un omega-3 taukskābēm. Rukolas dīgsti veicina gremošanu, organisma attīrīšanos un detoksāciju, kā arī stiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti un nostiprina nervu sistēmu. Tie ir izcils enerģijas avots.
Rukolas dīgstiem piemīt rūgtena un sinepēm raksturīga asa garša, kā arī riekstu aromāts, tāpēc rukola lieliski iederas salātos un kā piedeva gaļas ēdieniem. Svaigā veidā rukolas dīgstus var pievienot salātiem, makaronu ēdieniem, mērcēm, sieriem, olām un biezpienam.
5. Kviešu zelmenis - organisma attīrīšanai, imūnsistēmas un ādas stāvokļa uzlabošanai