Rektoru padomes priekšsēdētājas amatā atkārtoti ievēlēta Rūta Muktupāvela

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rūta Muktupāvela
Rūta Muktupāvela Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas augstskolu Rektoru padomes 10. jūnija sēdē padomes priekšsēdētājas amatā atkārtoti ievēlēta Latvijas Kultūras akadēmijas rektore, profesore Rūta Muktupāvela, portālu TVNET informēja Rektoru padomes ģenerālsekretārs Jānis Bernāts.

Kā informēja Bernāts, Rektoru padomes sēde pēc ilgāka laika atkal notika klātienē Latvijas Kultūras akadēmijas Zirgu pastā. Saskaņā ar padomes nolikumu priekšsēdētāju ievēl aizklātā balsojumā. Muktupāvela saņēma vienbalsīgu rektoru atbalstu.

Viņš paskaidroja, ka Rektoru padomes priekšsēdētāju padome ievēl uz diviem gadiem aizklātā balsojumā no rektoru vidus. Profesore Muktupāvela padomes priekšsēdētājas pienākumus pildīs trešo termiņu – pirmo reizi šajā amatā kolēģi viņu ievēlēja 2018. gadā, un atkārtoti 2020. gadā.

Rektoru padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuru sadarbības koordinēšanai un nepieciešamo kopējo pasākumu organizēšanai izveidojušas visas Latvijas augstskolas un kurā ietilpst visu valsts akreditēto augstskolu rektori. Rektoru padome gatavo priekšlikumus un atzinumus par likumprojektiem un citiem normatīvajiem aktiem augstākās izglītības un zinātnes jomā, pārstāv Latvijas augstskolas ārvalstīs, kā arī savas kompetences ietvaros risina citus ar augstskolu darbību saistītus jautājumus. Rektoru padome darbojas, pamatojoties uz Augstskolu likumu un Rektoru padomes nolikumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu