Kučinskis: LZP, LRA un LP jāpiedāvā vīzija par Latvijas attīstību desmit gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Māris Kučinskis piedalās Latvijas Zaļās partijas ārkārtas kongresā , kurā plānots pieņemt lēmumu par pievienošanos topošajam LZP, LRA, Liepājas partijas un Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām.
Saeimas deputāts Māris Kučinskis piedalās Latvijas Zaļās partijas ārkārtas kongresā , kurā plānots pieņemt lēmumu par pievienošanos topošajam LZP, LRA, Liepājas partijas un Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Zaļā partijas (LZP), Latvijas Reģionu apvienības (LRA), Liepājas partijas (LP) un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam būs raiti jāstrādā, lai iedzīvotāji varētu to iepazīt kā vienotu politisku spēku ar skaidru vīziju par Latvijas attīstību vismaz tuvākajiem desmit gadiem, sestdien LZP kongresā sacīja LP pārstāvis, Saeimas deputāts Māris Kučinskis.

Politiķis norādīja, ka visām apvienotā saraksta partijām ir stiprās puses, tostarp LZP stiprā puse ir iestāšanās par tīras vides saglabāšanu, CO2 izmešanu samazināšanu, atjaunojamās elektroenerģijas un citu zaļo tehnoloģiju ieviešanu.

Kučinskis atzīmēja, ka līdz šim, esot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sastāvā, daudzas jaudīgas LZP zaļās idejas palika nepamanītas.

Ideālā variantā katra no jaunās apvienības partijām varēs veidot savu identitāti un iekļaut to kopējā apvienības idejā, un nav šaubu, ka LZP būs viens no apvienotā politiskā spēka stūrakmeņiem, pauda politiķis. Kučinskis arī aicināja neklausīties nelabvēļu runās un apmelojumos.

Vienlaikus Pīlēns kongresā minēja, ka topošajai biedrībai pievienosies ārsti, inženieri, juristi, militārie un iekšlietu speciālisti.

Biedrību plānots dibināt jūnija beigās, pastāstīja uzņēmējs.

Pīlēns paredz, ka vēl arī citas partijas pievienosies biedrības, LZP, LRA un LP veidotajam apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanās, veidojot profesionālu un reģionālu spēku.

Viņš pauda viedokli, ka Latvija pēdējā laikā ir palielinājusi atpalicību, tāpat iedzīvotājiem nākas saskarties ar cenu sadārdzināšanos visos sektoros. Tā ir viena no problēmām, kas būs jārisina topošā apvienotā saraksta pārstāvjiem, norādīja Pīlēns.

Jau vēstīts, ka LZP kongresā sestdien tika nolemts izstāties no ZZS.

LZP kongresā arī paredzēts lemt par pievienošanos topošajam LZP, LRA, LP un Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu