"Sadales tīkls" novērsis 265 pērkona negaisa radītos elektrotīkla bojājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sadales tīkls novērš pērkona negaisa radītos elektrotīkla bojājumus
Sadales tīkls novērš pērkona negaisa radītos elektrotīkla bojājumus Foto: Sadales tīkls

"Sadales tīkls" šajās brīvdienās novērsis 265 pērkona negaisa radītos elektrotīkla bojājumus

Tostarp "Sadales tīkls" novērsis 84 vidēja sprieguma un 181 zemsprieguma piektdien, 10.jūnijā, spēcīgā negaisa radītos bojājumus. Šobrīd elektroapgāde atjaunota visiem klientiem.

Lielākie postījumi reģistrēti Latvijas austrumu un ziemeļu daļā. Bojājumus elektrotīklā galvenokārt radīja gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibensizlādes laikā bojāti balsti un citi elektrotīkla elementi.

Valstī kopumā pie bojājumu novēršanas strādāja vairāk nekā 50 brigāžu.

Jau vēstīts, ka pērkona negaisa dēļ piektdienas, 10.jūnija, vakarā Latvijas austrumu daļā elektroapgāde bija traucēta apmēram 6800 "Sadales tīkls" klientiem. Plašākie elektroapgādes pārtraukumi tika reģistrēti Rēzeknes, Daugavpils, Ludzas, Balvu, Krāslavas un Preiļu novadā.

Vienlaikus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 10.jūnijā, saņēma 33 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītiem postījumiem. Pārsvarā visos gadījumos nolūzušie koki bija uzkrituši uz ceļa braucamās daļas. Divos gadījumos koki bija nolūzuši uz vieglajām automašīnām, bet vienā - uz elektrības vadiem.

Visvairāk izsaukumu - 15 - saņemti Latgales reģionā, kamēr Vidzemē saņemti deviņi izsaukumi, Zemgalē - seši, bet Rīgā - trīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu