Ciklona dēļ otrdiena būs nedēļas vēsākā diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete ar sunīti stipra lietus laikā Pārdaugavā.
Sieviete ar sunīti stipra lietus laikā Pārdaugavā. Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Ciklona dēļ otrdien Latvijas austrumu daļā gaidāms ne tikai spēcīgs lietus, bet arī brāzmains vējš un zema gaisa temperatūra, prognozē sinoptiķi.

Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8..+13 grādiem, pēcpusdienā tā gaidāma no +11..+13 grādiem austrumu novados līdz +18..+20 grādiem Kurzemes vidienē. Prognozes liecina, ka otrdiena būs nedēļas vēsākā diena.

Vējš naktī būs pārsvarā lēns, dienas gaitā tas pastiprināsies un pūtīs no ziemeļrietumiem, Latgalē gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Kurzemē otrdiena būs visai saulaina. Valsts rietumu daļā tikai vietām īslaicīgi līs, iespējamas pērkona lietusgāzes. Plašā Latvijas austrumu daļā gaidāms ilgstošs un stiprs lietus, kopējais nokrišņu daudzums līdz trešdienas rītam vietām - ar lielāko varbūtību Latgales austrumos un Alūksnes pusē - var pārsniegt 70-100 milimetrus.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests valsts austrumu daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par gaidāmiem plūdiem.

Rīgā tuvākajā diennaktī gaidāms mākoņains laiks, palaikam līs, iespējams stiprs lietus. Naktī pūtīs lēns ziemeļu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+13 grādiem; dienā gaidāms mērens ziemeļrietumu vējš un +16 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu