Uz ārējām robežām un valsts iekšienē pirmdien konstatēti 72 likumpārkāpēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē Valsts robežsardzes amatpersonas pirmdien, 13. maijā, konstatēja 72 likumpārkāpējus, portālu TVNET informēja Valsts robežsardzes pārstāve Ginta Skangale.

Uz ārējām robežām konstatēti 36 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem.

Kā informēja Skangale, Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Gruzijas, vienam Moldovas, vienam Uzbekistānas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, vienam Armēnijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Lielbritānijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi pirmdien konstatēti deviņiem ārzemniekiem.

Valsts robežsardzes pārstāve norādīja, ka Grebņevas un lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti seši Ukrainas, divi Uzbekistānas un viens Nigērijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Viņa piebilda, ka lietvedība viena Uzbekistānas un Nigērijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas nepilsonim. Kā pastāstīja Skangale, lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas nepilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi pirmdien konstatēti septiņām personām – četriem Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Norvēģijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 29 personām – sešiem Baltkrievijas, pieciem Krievijas, četriem Lietuvas, trīs Latvijas, trīs Igaunijas, diviem Ukrainas, diviem Kirgizstānas, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu