Kas patiesībā notika uz prāmja "Estonia" klāja?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Dokumentālā daudzsēriju filma “Estonia” – atradums, kas mainīs visu” pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada septembrī un ātri ieguva starptautisku uzmanību, izraisot politisku rezonansi, kas mainīja vēsturi. Nu filmai iznācis turpinājums divās daļās, kas vēsta par jauniem katastrofas atklājumiem un sola skaidrību par liktenīgo nakti gandrīz pirms 30 gadiem.

“Turpmākajās divās daļās mēs sekosim līdzi publiskajai sarunai un valdības reakcijai pēc dokumentālās filmas pirmās daļas translācijas, kā arī atkārtoti apciemosim galvenos iesaistītos varoņus un iepazīsimies ar jauniem avotiem un sekosim līdzi veiktajai izmeklēšanai.

Ceru, ka mums izdosies iegūt vairāk informācijas par kuģa avāriju un gūt skaidrību par liktenīgo notikumu gaitu, kas noveda pie M/S “Estonia” nogrimšanas 1994. gada 28. septembrī,” stāsta Henriks Evertsons, izdevuma “Monster” žurnālists un direktors.

Dokumentālā filma pamatā pievērš skatītāju uzmanību iepriekš nereģistrēta cauruma atklāšanai kuģa korpusā.

Tas bija atklājums, kas ātri vien nokļuva preses virsrakstos un izpelnījās starptautisku uzmanību, kas radīja spiedienu valdībai un lika rīkoties.

Atklājuma rezultātā tika pieņemts lēmums atkārtoti sūtīt nirējus uz kuģa vraku, kas arī ticis iemūžināts filmas turpinājuma divās daļās.

“Filmai ir bijusi liela un nozīmīga ietekme lietas izmeklēšanā. Tās rezultātā Zviedrijas Negadījumu izmeklēšanas pārvalde ir sākusi jaunus izmeklēšanas un niršanas darbus uz kuģa vraka, lai labāk izprastu kuģa nelaimes gadījumu un to, kas izraisīja nogrimšanu, kā arī papildus tam ir ticis pārskatīts Zviedrijas likums par kapa mieru pie vraka M/S “Estonia”,” sacīja Džesika Linmane, "Warner Bros. Discovery" Ziemeļvalstu sakaru viceprezidente.

Dokumentālā daudzsēriju filma “Estonia” – atradums, kas mainīs visu” pieejama straumēšanas vietnē “Go3”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu