Uzņēmumi pieprasa krosoverus, bet aug interese arī par elektromobiļiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Pilna servisa auto nomas un autoparku pārvaldības biznesā aktīvi pieprasa SUV klases auto, turklāt pēdējā laikā strauji aug uzņēmumu interese par elektroautomibiļiem.

Agnese Melne, Mobire Latvija pārdošanas vadītāja, norāda, ka attiecībā uz elektroauto izmantošanu piesaista privilēģijas, tostarp bezmaksas stāvvietas, nodokļu atvieglojumi utt.

Tomēr elektromobiļi joprojām ir dārgi, bet to sniedzamība neliela. Vai šis segments attīstīsies arī autoparku, nevis tikai privātpersonu skatījumā?

Agnese Melne: "Domāju, ka attīstīsies. Mums jau ir klienti, kas savām mājām uzstāda saules baterijas un domā uzstādīt uzlādes stacijas privātmājām, kas atvieglos uzlādi."

Mobire Latvija apkalpo juridiskas personas, tostarp arī pašvaldību uzņēmumus. Kuri patlaban ir populārākie automašīnu modeļi?

Agnese Melne: "Populārākie modeļi varētu būt Toyota RAV4 un Kia Sportage. Uzņēmumi paplašina autoparku, lai nodrošinātu menedžeriem darba mašīnas. SUV klasei ir augstāks klīrenss, tāpēc tās ir populārāks."

Savu lomu spēlē arī ietilpība, piemērotība sliktiem ceļiem un vispārējā drošība.

Agnese Melne: "Un, ja salīdzinām cenas, tad starpība vairs nav tik liela starp mazo klasi un SUV."

Latvijas jaunu auto tirgus, tāpat kā autoindustrija kopumā, piedzīvo grūtus laikus, tāpēc vaicājām, kā Mobire Latvija tiek galā ar nepietiekamām automašīnu piegādēm.

Agnese Melne: "Pieprasījums ir liels. Ar piegādēm citur ir problēmas, bet mēs iepriekš jau esam veikuši pasūtījumus, jo esam pārliecināti, ka šīm automašīnām atradīsim pircējus. Tāpēc auto varam piegādāt 1-2 nedēļu laikā - Toyota Yaris Cross, Octavia, Sportage. Dacia Sandero varēsim piegādāt pat 1-2 dienās."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu