Skolēns no Latvijas guvis atzinību starptautiskajā "Genius" olimpiādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas 10.vidusskolas 11.klases skolēns Daniils Kargins ar savu pētījumu "Kobalta katalizēta aminoskābju saites funkcionalizēšana ar organiskajiem izocianīdiem" ieguvis atzinību starptautiskajā "Genius" olimpiādē,informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

"Genius" olimpiāde sniedz iespēju vidusskolēniem pārbaudīt savas prasmes un zināšanas, kas nepieciešamas, lai kļūtu par nākotnes vadītājiem, zinātniekiem, māksliniekiem, rakstniekiem, inženieriem un politikas veidotājiem jeb tiem, kas veicina apkārtējās vides ilgtspējību.

Latviju olimpiādē pārstāvēja arī Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas 11.klases skolēns Andris Geduss un Rēzeknes 5.vidusskolas 12.klases skolēns Sandis Bulduris.

Ņemot vērā attālināto olimpiādes norises formātu, dalībniekiem bija jāiesniedz pieteikums, iekļaujot darba tulkojums angļu valodā, kā arī video prezentācija.

Kargina sasniegums ir augstākais Baltijas valstu starpā.

Šogad piešķirto apbalvojumu skaits samazinājās, jo īpašs atbalsts tika veltīts Ukrainas skolēniem, kuri arī piedalījās šajā olimpiādē.

Latvijas skolēnu dalība olimpiādē īstenota Eiropas Sociālā fonda projektā "Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu