Televīzijā skatoties detektīvus, daudziem varētu būt radies gaužām aplams priekšstats par to, ka ļaundari beigu beigās allaž tiek notverti. Diemžēl, bet neskaitāmas slepkavības ir palikušas neatklātas gadu desmitiem ilgi. Viena no tādām lietām ir teju 80 gadus neatrisinātā mistērija, kurā iesaistīts sievietes līķis gobā un noslēpumaini grafiti.

Lieta tiešām bija sarežģīta. Arī kara gaita un notikumi neļāva sabiedrībai un izmeklētājiem ilgi par to domāt. Mirusī sieviete netika identificēta un drīz vien visi par viņu aizmirsa. Tomēr tad, sešus mēnešu pēc mirstīgo atlieku atrašanas, apkaimē sāka parādīties noslēpumaini grafiti.

Pirmais vēstījums bija rakstīts ar krītu uz gobas tuvumā esošās mājas sienas. Tas skanēja tā: “Kurš gobā ielika Libellu?” Tā bija pirmā reize, kad personas vārds tika sasaistīts ar mirušo sievieti.

Nākamo mēnešu laikā šis vārds, visticamāk, rakstīts ar vienu un to pašu roku, parādījās vēl vairākās vietās. Beigu beigās vēstījums ieguva šādu formu: “Kurš gobā ielika Bellu?”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X